Aan deze Scandinavische trend kunnen we wel wennen!

Je ziet ze steeds vaker voorbij kopen op je socials en bij iemand in de achtertuin. Een barrel sauna. Maar wat is dat nou eigenlijk? Het is een moderne soort van sauna’s. Eerst had je namelijk vaak sauna’s in huis. Nu kan dit ook buiten. De Scandinavische trend zie je dan ook steeds meer terug in Nederland. De Barrel sauna heeft namelijk een leuke uitstraling. Je kunt het zien als een super grote ton.

Kies voor een duurzame optie

Een barrel sauna heeft een typische sauna uitstraling, namelijk een houten look. Je zou dan wellicht kunnen denken dat dit niet lang stand houdt, maar niets is minder waar. Het materiaal is namelijk zo gemaakt dat het bestand is tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is het ook nog eens een duurzame optie. Veel mensen overwegen dus om voor een barrel sauna te gaan in plaats van een andere uitvoering. Je hebt natuurlijk verschillende uitvoeringen van een barrel sauna. Woon je bijvoorbeeld alleen samen met je partner? Dan kies je waarschijnlijk voor een tweepersoons barrel sauna. Bestaat jouw gezin uit veel mensen? Dan is een grote barrel sauna een betere optie. Je betaalt natuurlijk meer voor een vierpersoons barrel sauna dan een tweepersoons.

Een houten zwembad in je tuin

Naast een barrel sauna kun je de Scandinavische stijl ook toepassen bij een zwembad. Kies bijvoorbeeld voor een houten zwembad. Dit is natuurlijk een hele andere uitstraling dan bijvoorbeeld een stalen zwembad. Je kunt een houten zwembad niet alleen boven de grond bouwen. Het is namelijk ook mogelijk om deze in de grond te bouwen. Je zou denken dat zo’n zwembad dan gaat rotten, omdat het van hout gemaakt is. Dit is niet zo. Het materiaal is namelijk zo gemaakt dat de ontwikkelingen ondergronds geen effect hebben op de kwaliteit van jouw houten zwembad. Je kunt dus nog steeds genieten van je Scandinavische looks en de indeling maken die je wilt.

Laat de Scandinavische stijl overal terugkomen

In een Scandinavische stijl komen veel houten elementen terug. Je kunt dit niet alleen toepassen in je tuin, maar bijvoorbeeld ook in je keuken. Kijk maar eens naar de mogelijkheden, zoals houten barkrukken. Het geeft een huiselijke sfeer en in combinatie met een strakke keuken kan dit contrast heel mooi zijn. Je kunt de Scandinavische stijl eigenlijk overal in je huis wel toepassen. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en rust.

Plaats een reactie