Alles over iOS 15: het nieuwste besturingssysteem van Apple

Een iPhone is een populaire telefoon. Je ziet ze overal om je heen, of je nu bij de bushalte staat te wachten of een rondje in het park loopt. Dit is een telefoon van Apple en beschikt ook over een eigen besturingssysteem, namelijk iOS. Ook wanneer je van plan bent om een iPhone kopen, wil je natuurlijk alles weten over het besturingssysteem. Dit geeft namelijk grotendeels aan hoe je toestel in gebruik zal zijn. In dit artikel vertellen we je alles over het nieuwste besturingssysteem van Apple, namelijk iOS 15. Lees dus snel verder voor meer informatie. 

Plan je notificaties

Heb je een nieuwe iPhone 13? Dan is het verleidelijk om hier veel gebruik van te maken, maar je notificaties komen niet altijd op het juiste moment. Wanneer je druk bent, wil je natuurlijk niet continu afgeleid worden. Voorheen kon je je notificaties niet plannen en kwamen ze direct binnen als je een bericht kreeg, maar dat is nu verleden tijd. Je kunt met iOS 15 namelijk je notificaties plannen. Wanneer je je dus even wilt focussen, kun je met de functie ‘Focus’ je berichten en notificaties blokkeren. Verwacht je een belangrijk bericht dat je wel wilt beantwoorden? Dan kun je aangeven van welke contactpersonen of apps je wel notificaties wilt ontvangen. Zo mis je geen berichten die belangrijk zijn op je focus momenten, maar kun je je wel optimaal concentreren en word je niet onnodig afgeleid. Daarnaast is het ook mogelijk om je notificaties enkel op een bepaald tijdstip te ontvangen met de functie ‘Gepland overzicht’. 

Offline gebruik van Siri 

Siri is een enorm handige functie op je iPhone die we dan ook steeds meer gebruiken. Zo kun je Siri een wekker laten zetten voor de volgende ochtend of een gewenst nummer laten afspelen. Daarnaast gebruiken we Siri ook vaak om vragen te beantwoorden, die we voorheen zelf moesten opzoeken op Google. Tegenwoordig hoef je voor een aantal functies van Siri, zoals het instellen van een wekker, geen verbinding meer te hebben met internet. Hierdoor kun je op veel meer momenten gebruik maken van Siri. Dit geldt helaas nog niet voor je Apple smartwatch. Als je met je Apple horloge siri wilt gebruiken, moet dit apparaat nog wel verbonden zijn met internet. De Apple watches maken dan ook gebruik van een ander besturingssysteem dan iOS 15, dit is namelijk enkel voor de iPhones van Apple. 

Offline gebruik van ‘Zoek Mijn iPhone’

Naast het offline gebruiken van Siri, kun je met iOS 15 ook offline gebruik maken van ‘Zoek Mijn iPhone’. Hierdoor kun je ook wanneer je telefoon geen toegang heeft tot het internet kijken waar je telefoon is. Zelfs wanneer je telefoon uitgeschakeld is, kun je zien waar je telefoon is doordat de ‘Power Reserve Mode’  wordt geactiveerd. 

Kortom, met iOS 15 wordt het gebruiken van jouw iPhone nog veel makkelijker en veelzijdiger. Maak gebruik van de nieuwste functies, waarmee je je notificaties kunt plannen en offline gebruik kunt maken van zowel Siri als Zoek Mijn iPhone. 

Plaats een reactie