Beste jaloezieen van 2020

Als je zonlicht buiten de deur wenst te houden en gesteld bent op je privacy, zijn er verschillende oplossingen. Zo kun je gaan voor lange, stoffen gordijnen, een rolsysteem óf voor jaloezieen. Vandaag de dag zijn jaloezieen een must voor in je woning. Maar wat zijn de voordelen van jaloezieën? En welke jaloezieën zijn het best? 

Niet alleen zijn jaloezieen stijlvol, ook zijn ze zeer efficiënt. Jaloezieën brengen dan ook vele voordelen met zich mee, waarvan menig voordeel ruim boven andere lichtwering systemen uitsteken. De beste jaloezieen van 2020 zijn daarom dan ook de houten jaloezieën. Wij vertellen je waarom!

Natuurlijk licht

Een van de voordelen van houten jaloezieën, is de natuurlijke lichtinval die houten jaloezieen met zich mee brengen. Door middel van houten jaloezieën komt er een mooie, warme kleur licht naar binnen, waardoor je woning niet alleen beschermd wordt tegen zonlicht, maar ook meteen voorzien wordt van een fijne sfeer. Waar de jaloezieën in de woonkamer zorgen voor een lichte ruimte die daardoor groter zou kunnen ogen, zorgen de jaloezieen er in de slaapkamer voor dat je op een natuurlijke manier wakker wordt, waardoor je een stuk makkelijker je bed uit zou kunnen komen.

Zonwering en decoratie

Houten jaloezieen zijn dus zowel geschikt voor zonwering als voor decoratie. Twee vliegen in één klap! Door de lamellen open of dicht te doen, regel je eenvoudig de zonwering, en bij veel jaloezieën is er zelfs een optie die een middenweg biedt, waardoor jij wel gemakkelijk naar buiten zou kunnen kijken, maar mensen met grote moeite bij jou naar binnen. Ook als decoratie zijn jalouzieen een fijne optie, omdat het je ramen direct aankleedt. Lange gordijnen zijn hierdoor niet per se meer nodig, maar wel optioneel. Het hout brengt daarnaast een fijne uitstraling met zich mee.

Voor ieder raam

Een ander voordelen van jaloezieën is dat deze geschikt zijn voor ieder raam, hoe groot of klein deze ook is. Hoewel jaloezieen in veel maten verkrijgbaar zijn, kunnen deze ook op maat worden gemaakt. Heb je een raam dat qua maten nét een beetje afwijkt van de rest, dan is dat dus geen probleem. En het op maat laten maken van jaloezieën hoeft niet eens zo duur te zijn!

Hygiëne

Ook niet geheel onbelangrijk: jaloezieën zijn goed schoon te houden. Door middel van een plumeau kunnen ze eenvoudig stofvrij worden gemaakt, waardoor ze verder onderhoudsvrij zijn

Plaats een reactie