Beste manieren om een digitale baan te zoeken

Heeft het jou altijd al leuk geleken om je bezig te houden met de nieuwste technologieën, ben je iemand die tot laat in de nacht aan de slag wil zijn met het programmeren van nieuwe code? Een digitale baan is in dat geval echt wat voor jou! Kijk voor de aardigheid eens op een website als ICTerGezocht.nl! Je vindt op deze website talloze vacatures tot programmeur of andere digitale banen. De vraag naar jonge talenten en ervaren krachten is groot in de ICT branche. Het maakt de kans bijzonder groot dat je op korte termijn een nieuwe baan vindt. Welke expertise heb jij potentiële werkgevers te bieden? 

Programmeren in verschillende talen 
Wanneer je op zoek gaat naar een digitale baan, is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat programmeurs gevraagd worden voor verschillende programmeertalen. Python ligt je wellicht beter dan C++, of juist andersom! In de vacature vind je vaak meer informatie over de programmeertalen waarmee gewerkt wordt binnen een organisatie. Je wilt er zeker van zijn dat je straks programmeert in een taal die jou aanspreekt en waar je de benodigde kennis voor hebt om de taal goed te kunnen toepassen. 

Digitale banen in andere vormen 
Onder een digital baan verstaan we niet alleen het werk van een programmeur. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om te starten als een designer van websites en webwinkels. In de laatste maanden is het aantal webwinkels explosief gestegen. Het biedt jou de kans om je expertise in te zetten voor partijen die nog niet online meedoen! Ontwerp een webwinkel, maak van dit ontwerp een draaiende website en zorg vervolgens voor het onderhoud aan de website. Niet alleen door de website live te houden, maar bijvoorbeeld ook door deze van steeds meer nieuwe functies te voorzien. Analyseer de customer journey en pas het design van de website hierop aan. 

Solliciteren op een digitale baan 
Het feit dat de vraag naar geschoold IT-personeel zo groot is, maakt dat bedrijven in de rij zullen staan om je te contracteren. Aan de ene kant ontzettend fijn, maar aan de andere kant wellicht ook wat lastig. Hoe weet je of een bedrijf past bij de dromen die jij hebt? Vaak word je verleid met een auto van de zaak en een dik salaris. Veel belangrijker is het echter, of je gelukkig kunt worden bij een werkgever. Probeer via sociale kanalen en de website van een bedrijf te achterhalen of de werksfeer past bij wie jij bent! 

Plaats een reactie