Bijscholen om beter inzetbaar te worden of om te groeien in het bedrijf waar je werkt

De meeste van ons gaan na onze opleiding werken voor een bedrijf. Op het moment dat we werk van kwaliteit leveren, kunnen we onze kansen op een contract voor onbepaalde tijd alleen maar verhogen. Echter is het zo dat je jezelf op gegeven moment niet meer kunt uitdagen of dat je niet meer tot nieuwe of interessante inzichten meer komt. Ben jij iemand die hier tegenaan loopt? Dan kan bijscholen een goede optie voor je zijn. Wil je hier meer over weten? In dit artikel zullen wij je hier namelijk meer over vertellen. Lees snel verder!

Bijscholing

Voor ieder mensen is het belangrijk dat om uitgedaagd te worden in alle activiteiten die we ondernemen. Werk is hier geen uitzondering op. Zo kun je weer voldoening uit je werk halen en het gevoel hebben dat je van betekenis bent. Gelukkig is de Nederlandse overheid het hier mee eens. Je kunt namelijk opleidingen van Rijksoverheid volgen. De Rijksoverheid vindt het namelijk belangrijk dat je kwaliteiten goed benut worden en dat je je op professioneel gebied kunt blijven ontwikkelen. Dit draagt niet alleen bij aan de welvaart van het land, maar ook aan het individuele welzijn van iedere burger in de Nederlandse samenleving. Ben jij momenteel werkzaam bij een ministerie, agentschap of een zelfstandig bestuursorgaan? En wil je al enige tijd meer uit je werk kunnen halen? Dan kun je voor een passende opleiding kiezen in het opleidingsaanbod van de Rijksoverheid.

Het STAP-budget

Heb niet genoeg budget voor het starten van een opleiding? Of kun je wat extra ondersteuning gebruiken? Dan kun je beroep doen op het stapbudget. Met het STAP-budget wordt de deels ondersteund door de overheid met een bedrag van 1000 euro. Dit budget kun je echter maar een keer per jaar krijgen. Het is daarom goed om na te gaan bij welke studie je wel wat steun kunt gebruiken. Hiernaast is het goed om te weten dat je een opleiding ook met succes dient af te ronden. Wanneer je aan een opleiding naar keuze start, hoef je de opleidingskosten niet voor te schieten. Het bedrag van 1000 euro zal op je factuur afgetrokken worden. Zijn de kosten van je opleiding hoger dan het STAP-budget? Dan kun je eventueel met je werkgever in gesprek gaan over de kosten die overblijven.

Kortom, kun je een passende opleiding uit het opleidingsaanbod van de Rijksoverheid kiezen. Zo kun nog meer uit jezelf halen. Hierbij is goed om te weten dat je beroep kunt doen op het STAP-budget waarmee je je opleiding (deels) te bekostigen.

Plaats een reactie