Breng jouw badkamer naar het volgende niveau

Wil je binnenkort je badkamer compleet verbouwen? Het inrichten van de badkamer kan een moeilijke opgave zijn. Je dient namelijk talloze keuzes te maken, zoals welke kleuren ga je gebruiken en wat voor sfeer wil je creëren? Een geslaagde badkamer inrichten, begint bij een goede voorbereiding. Daarom geven we je een aantal tips om jouw badkamer naar het volgende niveau te brengen.

Indelen van de ruimte

Bij het verbouwen van de badkamer wil je waarschijnlijk het maximale eruit halen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de ruimte die je hebt. Hoeveel opbergruimte heb je nodig? En welke kasten en meubels zouden daarbij passen? Daarnaast is het belangrijk om op zoek te gaan naar douchewanden. Dit is een belangrijke aanschaf, want het zorgt er namelijk voor dat de rest van de badkamer droog blijft tijdens het douchen. Bij een kleine badkamer is het misschien beter om een heldere glaswand als douchewand te nemen. Dit zorgt er namelijk voor dat de badkamer een stuk groter lijkt.

De juiste verlichting

In een badkamer is goede verlichting belangrijk. Voor badkamers heb je verschillende soorten verlichting. Het beste is eigenlijk daglicht, maar sommige badkamers hebben een klein raam of überhaupt geen raam. Het is daarbij belangrijk om voor voldoende verlichting te zorgen in de badkamer. Denk hierbij aan praktische verlichting, zoals een badkamerspiegel met verlichting en plafondverlichting. Het grootste voordeel van spiegelverlichting is dat je elk detail ziet als je in de spiegel kijkt. Dit is erg handig als je je wenkbrauwen epileert of je make up aan het doen bent. Naast praktische verlichting is het ook belangrijk om te kijken naar sfeerverlichting om de badkamer gezelliger te laten maken. Kijk bijvoorbeeld naar verlichting die je kunt dimmen. Ook kaarsen kunnen zorgen voor meer sfeer.

Tegels

Badkamer tegels hebben een grote invloed op de uitstraling van de ruimte. Wil je voor een moderne uitstraling gaan? Kies er dan voor om op zowel de vloer als op de wand tegels te plaatsen. Ook de kleur en de grootte van de tegels hebben invloed op de uitstraling die je wilt creëren. Lichte tegels zorgen bijvoorbeeld voor rust en een open uitstraling van de ruimte. Donkere tegels creëren daarentegen extra sfeer. Door grote tegels te gebruiken, zal je badkamer ook een stuk groter lijken en wordt er meer rust gecreëerd. Kleine tegels zorgen voor een speels effect in de badkamer.

Plaats een reactie