De beste Japanse messen

Een mes van hoge kwaliteit is de beste manier om de ingrediënten mee te snijden. Hierdoor zal uiteindelijk dan ook de lekkerste maaltijd op tafel worden gezet. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende messen op de markt, waardoor het moeilijk is om het beste mes uit te kiezen. In dit artikel zullen we je dan ook helpen om het beste mes uit te kiezen, zodat je de lekkerste gerechten met gemak kunt maken. Ben je benieuwd? Lees snel verder!

Wat zijn Japanse messen?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat Japanse messen precies zijn. Japanse messen zijn gemaakte van harde staalsoorten en voorzien van een kleine slijphoek. Hierdoor onderscheiden Japanse messen zich van andere Europese messen. Deze eigenschappen van een Japans mes zullen er dan ook voor zorgen dat de messen langer meegaan en betere snij prestaties hebben. Hierdoor is een Japans mes een goede investering als je van koken houdt. Een damascus mes is een typisch voorbeeld van een Japans mes. Damascus messen bestaan uit twee verschillende soorten metaal, waardoor ze een bijzondere uitstraling hebben. Het mes heeft namelijk een uniek patroon doordat de metaalsoorten om en om op elkaar gestapeld worden. Het staal van een damascus mes is erg sterk en scherp, waardoor je precies te werk kunt gaan in de keuken. Bovendien kun je ook lang plezier hebben van dit mes vanwege de goede kwaliteit. Hier staan Japanse messen immers om bekend. 

Hoe kies je het beste Japanse mes?

Japanse messen gaan dus lang mee en zijn een echte ‘must’ als je een kookliefhebber bent, maar hoe kies je het beste Japanse mes? Het is hierbij belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor je de messen wilt gebruiken. Er zijn namelijk verschillende Japanse messen om vlees, vis en groente mee te snijden. Ieder mes beschikt dan ook over andere eigenschappen om de beste prestaties in de keuken neer te zetten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een universeel Japans mes aan te schaffen. Dit is De Nakiri en dit is het meest traditionele Japans groentemes. Een Japans hakmes voor groente kan immers ook voor vlees en vis gebruikt worden. Let hierbij wel op dat je een universeel mes vaak zult gebruiken, waardoor dit mes ook goed onderhouden moet worden. Dit wil zeggen dat je het mes regelmatig zult moeten slijpen om zo scherp mogelijk te blijven.  

Kortom, een Japans mes biedt vele voordelen ten opzichte van een Europees mes. Zo zijn de messen gemaakt van sterk staal, waardoor het de snij prestaties in de keuken naar een hoger niveau kan tillen. Er zijn verschillende messen voor vlees, vis en groente, maar je kunt er ook voor kiezen om een universeel mes aan te schaffen. 

Plaats een reactie