De leukste vakantietips voor dichtbij huis

Ben je dit jaar van plan om op vakantie te gaan en wil je een keer niet het vliegtuig nemen? Gelukkig zijn er dichtbij huis in Nederland, maar ook net buiten Nederland genoeg mooie plekken om naartoe te reizen. Lees hier verder voor een aantal tips voor de leukste vakantie bestemmingen waar je met de auto of misschien wel met de trein naar toe kunt gaan.

De veluwe

Ben je opzoek naar veel rust tijdens je vakantie? Dan is de Veluwe de ideale plek om naartoe te reizen. De Veluwe heeft één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het gebied is ideaal om vanuit een vakantiepark Veluwe het gebied verder te ontdekken.

Naast het rustige vakantiegebied is er ook genoeg te doen voor de actievere vakantiegangers. Op de Veluwe zijn er veel attractieparken te vinden en kun je in de omliggende steden goed winkelen.

De Ardennen

Een reis naar de Ardennen en verblijven in een vakantiehuisje is altijd een goed idee voor een ontspannen vakantie. De Ardennen is erg bosrijk en heuvelachtig, dit vind je niet snel in Nederland. Daarnaast is er in de Ardennen een groot aanbod van diversiteit aan eten; elk dorp heeft zijn eigen specialiteit. Zo kun je bijvoorbeeld een whiskydistilleerderij of ambachtelijke kaasmakerij bezoeken.

De champagne streek

Niet ver van de Ardennen vandaan ligt de champagne streek in het Noorden van Frankrijk. Houd je van mooie landschappen, culinaire hoogstandjes en mooie dorpjes? Dan is een roadtrip door de champagnestreek van Frankrijk een ideale vakantie. De bekendste streken in deze regio zijn: Reims, Epernay, Montagne de Reims en Chalons-en-Champagne. Wil je er een dagje op uit tijdens je roadtrip? Neem dan de trein naar de hoofdstad van Frankrijk: Parijs.

De waddeneilanden

De waddeneilanden bieden voor een ieder een ideale vakantie. Elk eiland is uniek, maar wat ze allemaal gemeen hebben, zijn de brede stranden en mooie duingebieden. Terschelling is in de zomer voornamelijk een eiland waar veel jongeren naar toe trekken voor de gezelligheid, in de zomer worden er namelijk een aantal festivals op de waddeneilanden georganiseerd. Als je meer opzoek bent naar een vakantie voor de hele familie, dan is Ameland een aanrader. Voor de vakantiegangers die ervan houden om de rust op te zoeken, is Schiermonnikoog een ideale plek om je vakantie te vieren. Al met al hebben de verschillende waddeneilanden voor een ieder een leuke vakantie te bieden.

Plaats een reactie