De voordelen van een compleet Adobe CC pakket

Ben je op zoek naar professionele programma’s op het gebied van fotobewerking, ontwerp, illustratie en video? Dan is de kans groot dat Adobe het eerste in je op komt. Denk aan Photoshop, InDesign, Illustrator en meer. 

Tegenwoordig heeft Adobe alle programma’s en apps verenigd in één combideal: het Adobe CC pakket. Een abonnement hierop is een goede keuze, omdat het een stuk voordeliger is dan alle programma’s los aanschaffen. Daarnaast krijg je toegang tot extra apps en cloudopslag. We vertellen je meer over de voordelen van Adobe Creative Cloud.  

Wat is Adobe CC?

Adobe CC, oftewel Creative Cloud, is een collectie software voor ontwerpers. Het bevat de volgende basisapplicaties:

  • Photoshop
  • Premiere Pro
  • Illustrator
  • InDesign
  • XD
  • Acrobat DC

Daarnaast bevat CC ook nog diverse andere programma’s en apps, waaronder Premiere Rush, Lightroom, Mix en Fix.

Alles verbonden via de cloud

Sla je een bestand op via een Adobe programma’s, dan kun je ze gemakkelijk overzetten in een van de andere Adobe apps. Zo kun je een afbeelding bijvoorbeeld inladen in een video, et cetera. Al je bestanden worden opgeslagen in de cloud (tot 100 GB). Zo raak je ze nooit kwijt en kun je gemakkelijk alle bestanden openen vanaf ieder apparaat.

Professionele designprogramma’s

Het gebruik van Adobe CC is dus ideaal wanneer je zowel afbeeldingen, video als illustraties wilt bewerken. Ook kun je er webpagina’s mee ontwerpen. Welke applicatie gebruik je voor welke doeleinden? We gaan hieronder nog kort in op de belangrijkste functies van de basisprogramma’s.

Adobe Photoshop

Met Photoshop kun je je foto’s helemaal naar wens bewerken, van het weghalen van achtergronden tot het veranderen van een uiterlijk. Tevens kun je belichtingen aanpassen, meerdere foto’s samenvoegen en vectoren maken. Wil je eerst testen of Photoshop iets voor jou is? Dan kun je een free trial van Photoshop downloaden.

Adobe Premiere Pro

Met Premiere Pro kun je je video’s op alle mogelijke manieren bewerken. De tijdlijn pas je aan. Daarnaast voeg je sjablonen en special effects toe en regel je het achtergrondgeluid in zoals je maar wilt.

Adobe Illustrator

Illustrator is een ideaal programma voor grafisch ontwerpers, illustrators en DTP’ers. Je maakt er logo’s, pictogrammen en typografie mee. Dit alles in vectorbestanden.

Adobe InDesign

InDesign is hét Adobe programma voor het opmaken van je drukwerk. Of je nu een flyer, wenskaart of visitekaart wilt ontwerpen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je stelt je bestand alvast in met afloop, zodat je het meteen opslaat als drukwerkbestand.

Adobe XD

Met XD kun je prototypes van websites, games en apps bouwen. Je maakt interfaces met animaties. Het grote voordeel is dat je weinig voorkennis over programmeren nodig hebt. Het programma is gemakkelijk ingericht zodat iedereen ermee overweg kan.

Adobe Acrobat DC

Als je PDF’s wilt bewerken dan komt Acrobat DC goed van pas. Je kunt verschillende formulieren samenvoegen en zelfs meteen via PDF invullen en ondertekenen. Ook kun je PDF’s converteren naar een ander bestandstype.

De kosten van Adobe CC

Wil je een van de programma’s los aanschaffen, dan kost je dat enkele tientjes per maand. Met een Adobe CC pakket betaal je €60,49 per maand. Je krijgt dan toegang tot alle bovengenoemde Adobe programma’s, met daarnaast meer dan 20 creatieve desktop- en mobiele apps. 

Ook krijg je hierbij altijd toegang tot de laatste updates en ontvang je 100 GB aan cloudopslag. Bij het gebruik van meerdere programma’s is het complete pakket dus een goede keuze.

Plaats een reactie