De voordelen van een hike vakantie in de bergen

Ben je op zoek naar een uitdagende vakantiebestemming? Overweeg eens een hike vakantie in landen als Zwitserland, Oostenrijk of bijvoorbeeld Frankrijk. Je hebt hier prachtige bergachtige gebieden, waar het fraai wandelen is. Niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de herfst, winter en het voorjaar. Kortom; een vakantiebestemming waar je het hele jaar terecht kan! Een hike vakantie in de bergen start vaak al op het moment dat je de auto instapt om van huis te vertrekken. Check voor vertrek altijd nog even, welke dekking je autoverzekering biedt in het buitenland en of je de groene kaart bij je hebt.  

Tip: op zoek naar een nieuwe, goedkope autoverzekering? Online vind je verschillende tools, waarmee het vergelijken van autoverzekeringen heel eenvoudig is. 

Vrijheid in de bergen van Oostenrijk en Zwitserland 
Met een hike vakantie verzeker je jezelf van prachtige aangezichten. Beklim de Oostenrijkse en Zwitserse bergen, om te genieten van een fraai uitzicht over de omgeving. De perfecte beloning na een paar uur flink te hebben geklommen! Tijdens het hiken profiteer je van een optimaal gevoel van vrijheid. Even de mobiele telefoon en daarmee de alledaagse drukte uitschakelen, om te genieten van het moois wat de natuur je te bieden heeft. Door met je auto op vakantie te gaan heb je daarbij altijd de mogelijkheid om het hiken af te wisselen met een bezoek aan een dorpje of stad in de buurt. Goed voor de afwisseling! 

Hiken kan op tal van verschillende plekken 
Een ander voordeel van een hike vakantie is het feit, dat dit overal in Europa kan. Niet alleen Zwitserland en Oostenrijk bieden prachtige bergachtige gebieden. Je kunt ook terecht in landen als Frankrijk en Spanje, of bijvoorbeeld de Scandinavische landen. Het is hier goed vertoeven door het jaar heen! Zorg dat je stevige wandelschoenen meeneemt, omdat paden in deze landen niet altijd even goed bereikbaar zijn. Je wilt voorkomen dat je onderweg uitglijdt. 

Kom op plekken waar niemand anders kwam
Misschien wel de belangrijkste reden om een hike vakantie te overwegen: je komt op plekken waar maar weinigen je voorgingen! Hiken kan dwars door de natuur, waardoor je nieuwe gebieden leert kennen. Je ziet hierbij veel meer, dan wanneer je slechts in de auto rond zou rijden. Een alternatief voor het hiken is een vakantie op de fiets. Ook met de fiets kun je vaak dwars door de natuur op zoek gaan naar de mooiste plekjes op jouw vakantiebestemming.

Plaats een reactie