Doorstuderen door opleidingen te volgen biedt voordelen

Het kan een hele verstandige keuze zijn om na het afronden van je bacheloropleiding te blijven studeren. Tegenwoordig is het gebruikelijk om na het afronden van de bachelor een masteropleiding te volgen op een hogeschool of universiteit. Opleidingen worden niet alleen door de publieke hogeschool of universiteit aangeboden. Je kunt ze ook volgen bij een nationaal opleidingsinstituut als NCOI. Deze partij biedt diverse opleidingen aan, die NVAO-geaccrediteerd zijn. Dit verzekert je van kwalitatief goed onderwijs en een diploma waar je werkgever ook daadwerkelijk waarde aan hecht. 

Tip: kijk alvast eens naar het overzicht met alle hbo-opleidingen die een dergelijk opleidingsinstituut aanbiedt, om een beeld te krijgen van studies die aansluiten op jouw interesses. 

Je bent aantrekkelijker voor werkgevers

Een belangrijk voordeel van doorstuderen na het afronden van een bacheloropleiding zit in het feit, dat je aantrekkelijker bent voor potentiële werkgevers. Een masteropleiding helpt je de kennis over een specifiek onderwerp binnen je vakgebied te verruimen. Niet alleen weet je waar men over praat als zo’n onderwerp wordt aangesneden. Ook kun je mensen van advies voorzien. Vaak is een bacheloropleiding niet diepgaand genoeg om collega’s of klanten te adviseren. 

Vergroot je kansen op een baan die bij je past

Doordat je aantrekkelijker bent voor werkgevers, maak je het voor jezelf makkelijker om een baan te vinden die bij je past. Na een bacheloropleiding vind je vaak niet meteen je droombaan. Eerst doe je ervaring op, om vervolgens een stap vooruit te maken. Dit zal makkelijker gaan, wanneer je bijvoorbeeld tijdens je werk een masteropleiding in deeltijd volgt. Ook wanneer je huidige werkgever goed bevalt biedt het kansen. Je kunt immers solliciteren op een andere functie binnen de organisatie waar je werkt. 

Daag jezelf voortdurend uit in je werk

Een derde voordeel van het regelmatig volgen van opleidingen is de mogelijkheid om jezelf uit te blijven dagen. Je dagelijkse werk kan na verloop van tijd routine worden. Vaak speelt dit al na vier of vijf jaar op. Voorkom sleur in je dagelijks werk door te zoeken naar nieuwe uitdagingen. Opleidingen zijn er in zoveel soorten en richtingen, dat je altijd een opleiding vindt die bij je past. 

Tip: vaak hebben werkgevers een opleidingsbudget voor hun medewerkers. Je kunt dit budget gebruiken om een opleiding te financieren, mits de opleiding gerelateerd is aan de werkzaamheden die je uitvoert voor je werkgever. 

Plaats een reactie