Doorstuderen in jouw vakgebied biedt voordelen

Wanneer je student bent of al een tijdje werkt, zul je vast wel eens aan doorleren denken. Je kunt doorstuderen en jezelf in jouw vakgebied specialiseren of meteen na de studie aan het werk gaan. De NCOI heeft onderzoek gedaan naar hoeveel mensen willen bijleren in Nederland en waar zij behoefte aan hebben. Het onderzoek van NCOI heeft uitgewezen dat 80% van werkend Nederland nog niet uitgeleerd is en baat heeft bij een flexibele onderwijsinstelling, zodat zij toch naast hun baan kunnen doorleren.

Je hebt meer kans op een betere baan

Wil je graag hogerop komen in jouw huidige baan, dan is het zeker aan te raden om een deeltijdstudie naast je werk te volgen. Je zal hierdoor veel meer kennis opdoen over jouw vakgebied, wat ervoor zorgt dat die hogere functie ineens een stuk dichterbij komt.

Je ontvangt meer salaris

Wanneer je hebt doorgeleerd in jouw vakgebied, zal je ook meer salaris ontvangen. Dit is namelijk het resultaat van het opdoen van meer kennis en ervaring en/of het krijgen van een hogere functie. En van dat geld kun je weer wat vaker op vakantie of doorsparen voor die ene dure bestemming waar je graag naartoe wilt.

Je studeert met leeftijdsgenoten

Wanneer je een deeltijdstudie naast je werk volgt, volg je deze doorgaans met andere volwassenen. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat je weer bij jonge studenten in de klas komt. Veel mensen die je tegenkomt tijdens de deeltijd studie zullen al enige tijd actief zijn op de arbeidsmarkt.

Het kan gecombineerd worden met je privéleven en baan

Veel volwassenen studeren naast hun baan of privéleven. Een studie doen naast werk en je privéleven is vaak wel te combineren. Veel lessen vinden namelijk plaats in de avond en doorgaans hoef je maar een paar dagen per week fysiek lessen te volgen.

Je kunt zelfs switchen van carrière

Wanneer je een deeltijdstudie doet, is het zelfs mogelijk om te switchen van carriere. Zo kun je in korte tijd vrij veel leren over een vak dat totaal nieuw voor je is. Hiernaast kun je wel door blijven werken, maar tegelijk studeren voor een vak wat je ook aanspreekt. Zo ben je straks tevens breed gespecialiseerd en heb je meer kansen op de arbeidsmarkt.

Kijk voor meer informatie over doorleren gerust eens op de website van de NCOI.

Plaats een reactie