Een onvergetelijke reis naar Dubai

Dubai, een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, is een hippe vakantiebestemming en wordt ook steeds vaker bezocht. Overweeg jij om in het nieuwe jaar het slechte weer in ons koude kikkerlandje te ontsnappen, en een kijkje te nemen in het Midden-Oosten? Wellicht is Dubai dan een juiste bestemming voor jou. In dit artikel lees je meer over wat er in Dubai te beleven is. 

Natuur

Dubai is omringd door de Arabische woestijn en hier moet je zeker een bezoek aan hebben gebracht. Naast deze prachtige zandduinen, heeft Dubai ook prachtig gebergte waar je doorheen zou kunnen wandelen. Vlak buiten de stad vind je bijvoorbeeld het Hadjargebergte. Hier zijn meer dan tien routes uitgestippeld die jij zou kunnen bewandelen door de bergen bij Birkat al-Mawz. Verder heeft dubai fijne kustplaatsen waar je kunt genieten van zee en strand. Bezoek bijvoorbeeld het Jumeira Strand en Park. Hier kun je lekker zwemmen en tot rust komen op het strand.

Cultuur

Bij een reis naar het islamitische Dubai kan een bezoek aan een moskee natuurlijk niet ontbreken. De Al Rahim Mosque is bijvoorbeeld een prachtig religieus gebouw dat je zou kunnen bezoeken. Verder is Dubai natuurlijk rijk aan indrukwekkende, moderne architectuur. Je zou een bezoek aan de Burj Al Arab, het iconische hotel van Dubai, echt niet kunnen overslaan. Verder is hier in Dubai het hoogste gebouw van de wereld te vinden, namelijk de Burj Khalifa. Een andere aanrader is het Museum of the Future, waar ‘de toekomst’ wordt geëxposeerd. 

Activiteiten

In de woestijn van Dubai zijn verschillende activiteiten waar jij aan deel kan nemen en die je absoluut niet zou mogen missen. Zo kun je hier een tocht op de kameel maken. Mocht je toch fan zijn van iets meer spanning, dan is het maken van een woestijnsafari over de zandduinen een leuk idee. Vervolgens kun je deze activiteiten leuk afsluiten met een overnachting in de woestijn waarbij je kunt genieten van een prachtige sterrenhemel. Een andere activiteit dat de woestijn van Dubai te bieden heeft, is fietsen! Er loopt namelijk een fietspad rechtstreeks door de woestijn heen, genaamd de Al Qudra Cycle Path. 

Al met al heeft Dubai de reiziger op verschillende vlakken veel te bieden. Zo kun je hier door mooi gebergte wandelen en de woestijn verkennen. Verder is Dubai ook zeker rijk aan architectonische bezienswaardigheden, zoals de Al Rahim Mosque. En tot slot zijn er meerdere activiteiten waar je aan deel zou kunnen nemen, zoals een spannende woestijnsafari. Ik zou zeggen: op naar de Dubai met FTI reizen!

Plaats een reactie