Een tussenjaar, dit kun je doen

Heb je even een pauze genomen van je studie of sta je op het punt een sabbatical te nemen van je werk? Wat kun je in die tijd beter doen dan de wereld verkennen? Hierin kun je echt de tijd nemen om het land maar ook jezelf te gaan ontdekken en te zien wat voor mooie cultuur de wereld allemaal te bieden heeft. In deze blog staat het land Nieuw-Zeeland centraal.

Nieuw-Zeeland

Een unieke rondreis door Nieuw-Zeeland kun je op verschillende manieren maken. Het land is goed te bereizen met een camper of auto, maar ook het ov kan gebruikt worden om Nieuw-Zeeland te verkennen. Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote en meerdere kleinere eilanden. Het Noorder- en Zuidereiland zijn op een hun eigenwijze uniek en bieden verschillende soorten mogelijkheden. Over het algemeen wordt het Noordereiland als mooier beschouwd, maar dit ligt natuurlijk ook aan je interesses en wat je uit je reis wilt halen. Ook wonen er op het Noordereiland meer mensen en is de natuur hier diverser. Daarnaast staat het Zuidereiland bekend om zijn ruige bergen en gletsjers, maar biedt het ook witte stranden. Ook is het Zuidereiland wat rustiger en kom je op de wegen maar enkele andere toeristen tegen.

De reis

Wanneer je een tussenjaar hebt of een sabbatical kun je hier prima een aantal maanden rondreizen. Hoe langer je de tijd neemt, hoe langer je ergens kunt blijven en echt van de Nieuw-Zeelandse natuur kunt genieten. Zo voorkom je dat je alles snel bezoekt en het merendeel van je tijd doorbrengt in je auto of camper.  De beste reistijd naar Nieuw-Zeeland is in de maanden van oktober tot maart. In deze maanden is het namelijk zomer in Nieuw-Zeeland en zullen de temperaturen rond de 20 graden zijn. Het klimaat in Nieuw-Zeeland kun je vergelijken met dat van Nederland. ‘s Winters kan het hier ook flink koud worden en dan is het niet echt lekker om in een camper te gaan rondrijden. Daarnaast kun je in een land als Nieuw-Zeeland te maken krijgen met flinke weersveranderingen. Hierdoor moet je dan ook zowel je zomer- als winterkleding meenemen op reis.

Wanneer je een tussenjaar of sabbatical neemt, moet je zeker overwegen om Nieuw-Zeeland te bezoeken. Het land biedt veel diversiteit in het landschap, van mooie stranden tot aan ruwe gebergtes en gletsjers. Ben je enthousiast geworden en boek je ook een ticket naar Nieuw-Zeeland?

Plaats een reactie