Elektrische fiets kopen? Lees deze 5 tips!

De aankoop van een elektrische fiets, oftewel e-bike, vormt een investering en vraagt daarom een goede voorbereiding. Ga je een elektrische fiets kopen? Lees de 5 tips voor een goede voorbereiding!

  1. Bepaal waarvoor je een elektrische fiets gaat gebruiken

Elektrische fietsen zijn er in vele soorten en maten, ontworpen voor verschillende mensen met verschillende wensen. De manier waarop je de fiets gaat gebruiken is medebepalend voor de beste keuze. Daarom zal de adviseur/verkoper vragen waarvoor je de elektrische fiets gaat gebruiken. Om naar je werk te gaan, als alternatief voor de auto of openbaar vervoer? Ga je met de kinderen op pad? Of ga je lange afstanden fietsen door de bossen of door de bergen? Bepaal voordat je de e-bike gaat kopen waarvoor je de fiets het meest gaat gebruiken en leg dit uit aan de verkoper. Zo ontvang je het beste advies!

  1. Bepaal vooraf je budget

Elektrische fietsen heb je niet alleen in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende prijsklassen. Ga je een elektrische fiets kopen? Bepaal dan van tevoren je budget. Vanaf ongeveer €1500,- koop je een e-bike van goede kwaliteit. Ga je naast kwaliteit ook voor wat meer luxe en comfort, dan moet je denken aan fietsen vanaf €2400,-.

  1. Maak een uitgebreide proefrit

Heb je de elektrische fiets gevonden die voldoet aan je wensen en eisen? Bezoek een e-bike specialist en maak een aantal proefritten. Vergelijk ook andere aandrijfsystemen en motoren. Fiets niet alleen binnen, maar ga naar buiten en probeer zoveel mogelijk verschillende ondergronden uit. Op glad asfalt fietst iedere elektrische fiets comfortabel, maar hoe comfortabel is een fiets op een klinkerweg? Alleen door het maken van een proefrit kun je een elektrische fiets ervaren. Door meerdere proefritten te maken kun je bijvoorbeeld het verschil ervaren in gebruiksgemak en comfort.

  1. Vraag advies over de accu en nodige accucapaciteit

De accu van de elektrische fiets is een van de belangrijkste onderdelen. Als je weet waarvoor je de fiets gaat gebruiken, dan kun je bepalen welke e-bike accu het beste bij jou past. Hoe langer je wil fietsen zonder de accu op te laden, des te sterker de accu moet zijn. Laat je daarom dan goed adviseren en bepaal daarna welke accu het beste is voor jouw situatie!

  1. E-bike gekocht? Laat hem afstellen op jouw voorkeuren!

Wordt de e-bike thuisbezorgd? Zorg dan dat je thuis bent en vraag de bezorger om de fiets af te stellen op basis van jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het zadel en de stand van het stuur. Zo kan je direct op pad!

Plaats een reactie