Gezellig drinken zonder hoofdpijn

Een gezellig avondje met vrienden of familie of juist een avondje uiteten? Al snel wordt er een fles alcohol opengetrokken en je durft bijna geen nee te zeggen, waardoor je toch maar weer een drankje mee drinkt. Dat worden er dan altijd wel meer, terwijl dat je morgen een drukke dag voor de boeg hebt. Uiteindelijk heb je de volgende dag knallende hoofdpijn, terwijl dat je super veelt moet doen. Dit hoeft natuurlijk niet meer te gebeuren, wanneer je kiest om even geen alcohol te drinken. Vaak wordt er dan gezegd dat het minder gezellig is of dat je ook wel zin hebt in de smaak van een alcoholisch drankje. Daarvoor is er dan ook de perfecte oplossing, namelijk een alternatief zonder alcohol van een drankje. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende alcoholvrije opties en in dit artikel zullen we er een aantal voor je behandelen.

Alcoholvrij bier

Ten eerste is alcoholvrij bier een zeer goed alternatief voor regulier bier met alcohol. Hiervan zijn inmiddels verschillende merken op de markt, zoals Amstel en Bavaria, maar ook Heineken. Merken die dus voorheen enkel alcoholisch bier verkochten zijn inmiddels ook op de alcoholvrije markt te vinden. Je kunt hierdoor jouw favoriete biertje blijven drinken, zonder dat je de volgende last hebt van hoofdpijn. Daarnaast zijn er ook nog variaties in smaak te vinden, denk hierbij aan een 0.0Leffe Blond of een Alternativa 0.0 Birra. 

Alcoholvrije cocktail

Naast alcoholvrij bier worden alcoholvrije cocktails ook steeds populairder. Een alcoholvrije cocktail, ook wel een mocktail genoemd, komt dan ook erg overeen met de smaak van een alcoholische cocktail. Ook hieraan zitten natuurlijk verschillende voordelen van het niet consumeren van alcohol. Je kunt hierbij kiezen voor een cocktail die al gemixt is en je dus in principe zo uit de fles kunt serveren, maar je kunt er ook voor kiezen om de cocktail nog te mixen met bijvoorbeeld een frisdrank of sap. Zo kun je jouw favoriete alcoholische cocktail gemakkelijk in een mocktail variant namaken. Op deze manier kun je ook jouw favoriete cocktail gewoon blijven drinken met vrienden en kun je de volgende dag gewoon weer fris en fruitig aan de slag. 

Plaats een reactie