Help! Hulpmiddelen huren of kopen?

Wanneer jij of een van je dierbaren ouder wordt, kunnen verschillende hulpmiddelen goed van pas komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rollator, een ander bed of een sta-op-stoel. Dan kun je ervoor kiezen om deze hulpmiddelen zelf aan te schaffen, zodat de hulpmiddelen van jezelf zijn en je ze zo lang kunt gebruiken als je wilt. Daarnaast is het ook mogelijk om deze hulpmiddelen te lenen. In dit artikel zullen we het hebben over de voordelen van het lenen en kopen van hulpmiddelen, zodat je een juiste keuze kunt maken. 

De voordelen van hulpmiddelen kopen

Ten eerste kun je ervoor kiezen om hulpmiddelen zelf aan te schaffen. Hierbij krijg je natuurlijk een compleet nieuw product wat nog niet door anderen is gebruikt. Dit is natuurlijk wel het geval als je hulpmiddelen leent. Vaak is het kopen van hulpmiddelen ook sneller geregeld dan het lenen van hulpmiddelen. De meeste hulpmiddelen kun je gemakkelijk online bestellen en heb je je hulpmiddelen snel in huis. Vind je een product toch niet zo fijn werken? Dan heb je 30 dagen bedenktijd en kun je de hulpmiddelen gemakkelijk weer terugsturen.  

De voordelen van hulpmiddelen lenen

Zoals gezegd kunnen hulpmiddelen erg kostbaar zijn. Zo is het voorstelbaar dat je enkel douchekrukje aanschaft als deze nodig zijn, maar is sommige situaties moet het gehele huis aangepast worden. Denk hierbij aan een nieuwe stoel, een nieuwe bed en het plaatsen van wandbeugels in de woning. Deze aanpassingen en spullen kunnen erg in de kosten lopen. Daarnaast is het lenen van hulpmiddelen ook erg handig als je een bepaald hulpmiddel, zoals een douchekrukje, maar een korte periode huren. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je in een revalidatieproces zit. Bovendien is het ook een goede oplossing wanneer je een hulpmiddel wilt uitproberen. Voordat je het hulpmiddel dan koopt, kun je eerst even kijken of je het wel fijn vindt werken. Alhoewel dit meestal ook kan als je het product aanschaft bij een webshop. 

Plaats een reactie