Het onderhouden van een relatie

Tegenwoordig is een relatie onderhouden steeds lastiger voor mensen. Mensen worden snel geprikkeld door anderen en kunnen ook door het internet op andere gedachtes of behoeftes komen. Als een relatie bijna stukloopt gaan mensen pas op zoek naar eventuele relatietherapie. Vaak is het dan al te laat. Zorg eerst dat je je relatie goed onderhoud door open en eerlijk tegen elkaar te zijn, elkaar accepteert en niet meteen er een punt achter zet als het even tegen zit.

Open en eerlijk

In een relatie is het van belang dat je open en eerlijk naar elkaar toe bent. Zodat je elkaar kan vertrouwen. Zodra je in een relatie stapt is het natuurlijk ook van belang dat je eerst naar jezelf kijkt en niet meteen naar een ander. Je moet zelf goed in je vel zitten en van jezelf houden. Zodat jezelf niet opzij schuift en je eigenlijk als het ware in je relatie over je heen laat lopen. Dan gaat het al snel mis. Communiceer in je relatie wat je behoeftes zijn en wat de behoeftes zijn van je partner. Zo weet je wat je aan elkaar hebt en of je op elkaar kan bouwen.

Acceptatie

Ook is het belangrijk om in je relatie elkaar te accepteren. Het is in een relatie niet de bedoeling dat je iemand wil gaan veranderen. Je bent op de persoon gevallen zoals hij of zij is. Blijf dat dan ook accepteren! Wanneer dit niet meer het geval is, krijg je waarschijnlijk allebei ook andere behoeftes, waardoor jullie niet meer op een lijn liggen. Ga je relatie ook niet vergelijken met andere relaties en zeggen dat je iets wilt veranderen. Vaak zie je via social media bijvoorbeeld heel veel leuke en happy relaties, maar is dat in het echte leven ook wel zo? Dat weet je niet. Kijk dus naar je eigen relatie en geloof in elkaar.

Inspanning

Een relatie gaat natuurlijk niet altijd over rozen. Je moet geven en nemen in een relatie en het vergt natuurlijk inspanning van beide personen. Mocht je nu echt in dip zitten met je relatie? Trek dan op tijd aan de bel en wacht niet te lang met een relatietherapeut. Hoe langer je wacht, hoe dieper je in de put komt te zitten. Zie het niet als laatste redmiddel om je relatie te behouden, maar zie het als een hulpmiddel wanneer je in een dip zit. De relatietherapeut in Amsterdam kan goede raad geven tijdens een dip.

Plaats een reactie