Hoe blijf je thuis in beweging?

Gezondheid is het allerbelangrijkste! Bewegen en sporten helpt je om gezond te blijven. Bewegen heeft voordelen, zoals een verminderd risico op hart- en vaatziekten. Door te bewegen voel je je ook veel fitter en krijg je meer energie. Wat kan je doen om in beweging te blijven? Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven bij een sportschool, waar je zelfstandig kan trainen of groepslessen kan volgen. Ben je meer een teamplayer? Dan kun je kijken naar een sportvereniging bij jou in de buurt. Je kunnen inschrijven bij een sportschool of vereniging is alleen niet altijd zo makkelijk als je denkt. Het kan zijn dat je er geen budget voor hebt. In dat geval is thuis sporten ideaal! Lees verder voor een paar tips om thuis in beweging te blijven.

Trampoline

Trampolinespringen is hartstikke goed voor je conditie! Je verwacht het misschien niet, maar trampolinespringen is een officiële sport. Er worden zelfs trampolinewedstrijden gehouden. Voor de beste trampoline ga je naar het aanbod op Trampolineland.nl. Een trampoline in de achtertuin heeft veel voordelen voor je gezondheid. Je stimuleert gewichtsverlies en versterkt de spieren. Het is leuk en veilig trainen voor je lichaam op de trampoline. Omdat het een zachte ondergrond heeft vermindert het de impact op de wervelkolom en gewrichten.

Home workout

Met een yogamatje en een paar gewichtjes kun je thuis heel veel doen. Zo heeft Fitchannel, een online sportschool, diverse programma’s die je live kunt volgen vanuit jouw woonkamer! Wil je afvallen, fit worden of spieren opbouwen? Er zijn verschillende trainers die je helpen om jouw doel te bereiken. Op YouTube is er ook een ruim aanbod aan home workout video’s te vinden die je kunt volgen op jouw eigen tempo. Zo houd je het langer vol en kun je het rustig opbouwen. En ook niet te vergeten; je kunt aan de slag wanneer jij wilt!

Pingpong

Ben je liever in beweging zonder dat je het eigenlijk door hebt? Dan is pingpong een leuke sport om samen met je vrienden en familie te doen! Pingpong wordt ook wel eens tafeltennis genoemd. Het is een sport waarbij 2 of 4 spelers een balletje met een batje heen en weer slaan over een tafel met een netje. Het pingpongtafel aanbod is groot. Een pingpongtafel thuis is leuk voor het gezin, maar ook als er vrienden langskomen. Op de werkvloer is een pingpong tafel onmisbaar geworden. Het zorgt voor beweging tijdens een hele dag achter je bureau. En een beetje competitie is nooit verkeerd!

Plaats een reactie