Hoe bouw je een eigen website?

Het is haast niet meer voor te stellen dat een bedrijf geen website heeft. Er zullen dan ook niet veel bedrijven meer zijn die geen website hebben. Wanneer je in dit digitale tijdperk geen website hebt, loop je heel veel kansen mis om mensen kennis te laten maken met jouw bedrijf. De website is het online visitekaartje van je bedrijf, maar tegelijkertijd ook een verkoopkanaal. Er zijn talloze mogelijkheden om jouw producten of diensten aan te bieden en te verkopen via een website. Maar voor het zover is, moet er eerst een website gebouwd worden. Daarom bespreken we in dit artikel hoe een website gebouwd wordt en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

Welke tools gebruik je om een website te bouwen?

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het verstandig om te bepalen wat je met je website wilt doen, hoe die eruit moet komen te zien en via welke tools je deze wilt gaan bouwen. En natuurlijk ook of je het zelf wilt doen of dat je een bureau ervoor inschakelt. Wanneer je het zelf wilt doen, kun je het beste gebruik maken van WordPress. Dit is een open source content management systeem waarmee je vrij eenvoudig en goedkoop een eigen website kunt bouwen en designen. WordPress is een van de meest gebruikte tools voor websites over de hele wereld. Het is laagdrempelig vanwege de lage kosten, maar biedt wel veel mogelijkheden aan, om een mooie en goede website te bouwen. Met ongekend veel plug-ins en widgets kun je alle functionaliteiten toevoegen aan je website om jouw bezoekers te voorzien van de juiste informatie en mogelijkheden om contact op te nemen. Het handige aan WordPress is dat je niet veel hoeft te weten over codetaal zoals HTML. Je kan heel gemakkelijk via een drag and drop systeem tekst en afbeeldingen plaatsen op je website.

Hosting op een server

Een website kun je niet zomaar bouwen, hier heb je eerst een hosting voor nodig. Hosting is het huren van een plekje webruimte waar je als bedrijf informatie en bestanden op kan slaan. Deze webruimte wordt ook wel een server genoemd. Zonder webhosting kun je geen website online zetten. Het is dus belangrijk om na te denken bij welke webhostingpartner je aanhaakt en op wat voor soort server je alle bestanden en informatie op wilt slaan. Een goede optie is de Windows Server om al je informatie op te slaan. Makkelijk in gebruik en laag in de kosten.

Plaats een reactie