Hoe haal je het maximale uit je kampeerervaring?

Rondtrekken met een camper geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Je bent zelfvoorzienend, je rijdt waarheen je wilt en je ontdekt zo de mooiste plekjes. Wanneer je zelf een camper bezit, kun je daarmee Nederland gaan verkennen of verder Europa intrekken en bijvoorbeeld elk jaar een ander land bezoeken. Heb je geen camper, dan kun je die heel eenvoudig huren in het land van je voorkeur. Zo kom je echt op plaatsen waar je anders nooit zou zijn gekomen. Met onderstaande tips haal je het maximale uit je kampeerervaring.

Goede voorbereiding

Wanneer je voor het eerst met een camper de weg op gaat, zullen veel dingen onbekend voor je zijn. Huur je een camper, laat je dan door de verhuurder goed voorlichten over een aantal essentiële zaken en maak hier aantekeningen van. Waar zit bijvoorbeeld de brandstoftank? Je zou niet de eerste zijn die de brandstof in het reservoir voor schoon water kiepert, met alle gevolgen van dien. Controleer ook altijd voor vertrek of alle kastjes goed dicht zijn en overtuig jezelf ervan dat er geen losse spullen door de camper slingeren. Neem voldoende voorraden mee, controleer of je alle benodigde reisdocumenten bij je hebt en verdiep je in de verkeersregels van het land dat je gaat verkennen.

Bestemming

Zoals gezegd geeft het huren van een camper je de mogelijkheid om bijzondere locaties te verkennen die je in het dagelijks leven niet snel zult bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld al heel wat mensen geweest die voor een camper huren IJsland als locatie uitkozen. Met de vele vulkanen, geisers en gletsjers biedt dit land volop natuurschoon om je aan te vergapen. IJsland biedt je een imposante omgeving waar je volop van kunt genieten en waar je de ultieme vrijheid ervaart. Kies je voor een camper huren Noorwegen als bestemming, dan zul je een soortgelijke ervaring meemaken, met de prachtige fjorden en ongerepte natuur als basis voor een fantastische reis. Hou je niet zo van de kou? Dan is het wellicht verstandiger om af te zakken naar de streek rond de Middellandse Zee.

Camperplaatsen

Je mag met een camper niet altijd zomaar overal gaan staan. In veel landen zijn speciale camperplaatsen, waar je de nacht kunt doorbrengen en waar je ook afval kwijt kunt. Er zijn voorzieningen om je chemisch toilet te legen, vers drinkwater in te slaan en afvalwater verantwoord te kunnen lozen.

Plaats een reactie