Hoe richt je een tuinkamer leuk in?

Het inrichten van een tuinkamer is eigenlijk al een feestje op zich. Het kiezen, kopen en plaatsen van de juiste meubelen levert veel voldoening op. Die voldoening neemt natuurlijk nog verder toe zodra het inrichten voltooid is en je, onder het genot van een lekker drankje, heerlijk kunt genieten van je nieuwe tuinkamer. In dit artikel een aantal slimme tips voor het leuk inrichten van je eigen tuinkamer.

Wat is een tuinkamer?

De term tuinkamer wordt op verschillende manieren gebruikt. Vaak wordt het woord gezien als synoniem voor serre, maar dat is niet correct. Een serre is een aanbouw aan een woning, grotendeels bestaand uit glazen wanden. Een tuinkamer daarentegen is geen aanbouw, maar een afgesloten ruimte die grenst aan de woning, maar zich feitelijk dus al in de tuin bevindt. Daarom zit ook het woord tuin erin verwerkt. De tuinkamer is dus eigenlijk een losstaande constructie, direct tegen de gevel van het huis aan.

Voorbereiding

Vraag jezelf allereerst af met hoeveel personen je in de tuinkamer wilt vertoeven. Wil je er alleen samen met je partner gebruik van maken? Of wil je er ook vrienden en bekenden kunnen ontvangen? In dat geval is het belangrijk om daarmee rekening te houden bij het inrichten. Er zal immers voldoende zitgelegenheid moeten zijn voor iedereen. Vaak zie je tuinkamers die te vol zijn gepropt met meubels, waardoor het geheel te druk oogt. Meten is weten, dus neem altijd een meetlint of iets dergelijks mee als je op meubeljacht gaat.

Ga voor comfort

Zorg ervoor dat je straks echt kunt genieten van je tuinkamer. Zet er bijvoorbeeld wat royale loungebanken in. Met een mooi kleed op de vloer zorg je voor de juiste sfeer. Haal ook gerust de tuin een beetje naar binnen, door wat hangplanten aan het plafond te bevestigen. Zo maak je het gezellig en knus. Behalve loungebanken (of stoelen) en een tafel is het niet zinvol om veel meubilair te plaatsen. Kies ook voor neutrale kleuren, zeker niet te fel.

Genieten

Zoals carports worden geplaatst om de auto te behoeden voor neerslag, zo kun je zelf in je tuinkamer optimaal genieten van je tuin zonder je iets aan te hoeven trekken van eventuele neerslag. Het is dan wel zaak om de inrichting zodanig te laten zijn, dat je er ook echt van kunt genieten. Volg daarbij vooral je gevoel, dat werkt het beste!

Plaats een reactie