iPhone 12 gepresenteerd: dit zijn de nieuwste features!

Heb je ook gekeken naar de presentatie van de nieuwe iPhone 12? Met dit nieuwe toestel probeert Apple de strijd aan te gaan met de Samsung Galaxy S20, welke Samsung eerder al introduceerde. Op welke punten kunnen we verbeteringen zien ten opzichte van de iPhone 11 uit 2019? Wat maakt dat je de nieuwe iPhone 12 niet mag missen? In dit artikel zetten we de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje!

De iPhone 12 is verkrijgbaar in vier formaten

Net als de iPhone 11, wordt ook de nieuwe iPhone 12 geleverd in vier verschillende formaten: het basismodel, Mini, Pro en Pro Max. Het basismodel en de iPhone 12 Pro hebben een formaat van 6.1 inch. Hiermee wijkt het formaat van het scherm niet af van het scherm dat de iPhone 11 al had. De iPhone 12 Mini is echter kleiner dan zijn voorganger, met een formaat van 5.4 inch. Het zal de liefhebber van de iPhone doen laten denken aan de iPhone 5s. Een van de populairste telefoons uit de laatste jaren! Ook het scherm van de iPhone 12 Pro Max wijkt af van die van zijn voorganger. Het scherm is met 6.7 inch het grootste scherm, dat Apple in de afgelopen jaren gebruikt heeft.

Processor met een Neural Engine

De processor in de iPhone 12 is uitgevoerd met een neural engine. Dit maakt de toepassing van kunstmatige intelligentie mogelijk. Het toestel leert jou als gebruiker steeds beter kennen. Het maakt dat het toestel in staat is om in te spelen op de verwachte handelingen, die je als gebruiker zal doen. Onder meer in de gezichtsherkenning van de iPhone 12 wordt gebruik gemaakt van de neural engine. De neural engine probeert een model van je gezicht te maken, waardoor deze steeds sneller herkend wordt. Tegelijkertijd wordt dat model aangepast, wanneer je gezicht verandert.

Verbeterde camera in de iPhone 12

Niet alleen zitten er veranderingen in het formaat van het scherm van de iPhone 12. Ook de camera is verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Zo wordt in de duurste modellen, de Pro en Pro Max, gebruikt gemaakt van een extra LiDAR-sensor. Het is niet voor het eerst dat Apple deze sensor gebruikt. Ook in de iPad Pro zien we de sensor terugkeren. Met deze extra dieptesensor wordt het nog makkelijker gemaakt om objecten op te meten met je iPhone 12 Pro of -Pro Max. Daarbij wordt de toepassing van AR-mogelijkheden (augmented reality) nog realistischer met deze toevoeging.

Aansluitend hierop, komt ook de verbeterde A14 Bionic-chipset in de iPhone 12 goed van pas. Het maakt dat de telefoon soepel werkt en haperingen bij bijvoorbeeld de AR- en VR-toepassingen voorkomen worden. Streamen wordt sneller, dankzij de mogelijkheid om je telefoon te verbinden met het 5G-netwerk in de toekomst.

Plaats een reactie