Laat je inspireren: 6 ideeën voor het inrichten van jouw badkamer

Ben je van plan je badkamer te gaan verbouwen? Dan doe je dat niet zomaar. Maak je de keuze tussen een tijdloze badkamer of ga je mee met de trends van dit moment? Allereerst is het van belang dat je de stijl gaat bepalen. Zodra je die scherp hebt, kun je inspiratie op doen door een moodboard te maken, bijvoorbeeld op Pinterest en verschillende showrooms te bezoeken. Laat je ook zeker niet beperken door één stijl. Gebruik elementen van verschillende stijlen om zodoende jouw droom badkamer te creëren. 

Warme stijl met sfeer

Word je enthousiast van een warme stijl met sfeer dan spreek je over een Warm Chique interieur. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van donkere kleuren die worden gecombineerd met natuurlijke materialen. Zo creëer je een chique uitstraling in je badkamer. Voor extra diepgang gebruik je verschillende tinten in het kleurenpalet en voeg ook accessoires toe zoals groene planten. Dit allemaal resulteert in een fijn contrast en uitnodigende warme sfeer. Plaats je planten in de badkamer? Zorg er dan wel voor dat deze bestand zijn tegen vocht. Als je niet zo’n groene vingers hebt, zijn nepplanten een oplossingen. Er zijn tegenwoordig veel nepplanten die nauwelijks van echte planten zijn te onderscheiden. 

Hotel Chique blijft populair

Wellicht heb je er al wel eens van gehoord: een Hotel Chique interieurstijl. Met deze stijl waan je jezelf echt in een luxe viersterrenhotel. Voor deze stijl worden luxe materialen gebruikt in combinatie met intense en warme kleuren. Allereerst zorg je voor een goede basis met neutrale kleuren, vervolgens voeg je details en accessoires toe. Denk hierbij aan gouden elementen, marmer of bijvoorbeeld een grote spiegel met ingebouwde verlichting. Heb je een iets lager budget? Er zijn tegenwoordig ook veel goedkope alternatieven met marmerlook waar je ook die luxe uitstraling mee kunt creëren. Let erop dat je de ruimte niet te druk maakt, je wilt namelijk een rustige en ontspannen sfeer creëren. Kies bijvoorbeeld een eenvoudig badkamermeubel.  

Marmer is helemaal van nu

Zoals hierboven al benoemd: marmer geeft je badkamer een luxe uitstraling. Marmer is al jaren onderdeel van verschillende badkamertrends en blijft populair. Het is een veelzijdig product dat met vrijwel iedere badkamerstijl is te combineren. Van een moderne badkamer, industriële badkamer tot aan een klassieke of landelijke badkamer: marmer is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Wil je écht marmer verwerken in je badkamer? Laat je dan informeren en adviseren door een echte specialist op het gebied van natuursteen. 

Anders dan anders 

Bovenstaande badkamerstijlen zijn tijdloze stijlen die populair blijven. Als je op zoek bent naar een stijl die net wat anders is dan anders en jouw badkamer een unieke ruimte maakt bekijk dan de Balinese stijl of industriële stijl. Kies je voor een Balinese stijl dan kun je natuurlijke kleuren combineren met natuurlijke materialen zoals natuursteen. Zo creëer je met een natuurstenen wand in je badkamer een bijzonder effect. Een industriële stijl kenmerkt zich door moderne toepassingen zoals een gietvloer. Voeg meerdere planten toe en je hebt je eigen ‘urban jungle’. 

Toilet inspiratie

Bij de badkamer hoort natuurlijk ook een toilet. Wellicht is het toilet al onderdeel van je badkamer en meegenomen in de gekozen badkamerstijl. Bevindt het toilet zich in een aparte ruimte? Dan kun je daar vast ook wat toilet inspiratie voor gebruiken. Het toilet is de kleinste ruimte van je woning, maar stiekem breng je daar veel tijd door. Je wilt der dus ook een sfeervolle ruimte van maken. Bekijk al onze tips en ideeën om een sfeervolle ruimte te creëren: van het kleurgebruik tot aan tegeltjes en accessoires. 

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bezoek Wonen in de Regio voor alle woon- en tuininspiratie 

 

Plaats een reactie