Mooie auto aangeschaft? Zo kies je de beste autoverzekering!

Onderdeel van de aankoop van een nieuwe auto is het verzekeren hiervan. Bij het afsluiten van een autoverzekering kan het gebruik van een tool als Kizi.nl aan te raden zijn. Deze tool zet op basis van een aantal ingevoerde gegevens op een rijtje, welke autoverzekering het meest geschikt is voor jouw voertuig. Kies je voor een WA-verzekering, of ga je bijvoorbeeld voor een WA-verzekering met beperkt casco? Ook een allrisk autoverzekering kan een optie zijn. In dit artikel vind je enkele handige tips, die je helpen bij een autoverzekering vergelijken op Kizi. Wat voor model auto heb jij aangeschaft? 

Vaststellen waarde van een auto 
Een belangrijke eerste stap bij het vergelijken van een autoverzekering is het vaststellen van de waarde van de auto. Heb je een goedkope, tijdelijke auto gekocht? In dat geval is een WA-verzekering vaak de beste optie. Je betaalt hierbij geen onnodig hoge premie en vervangt de auto, als deze door een eigen fout beschadigd is geraakt. Bij een dure occasion of bijvoorbeeld een volledig nieuwe auto is dat doorgaans geen optie. De auto is te duur om deze bij een ongeluk direct te vervangen. In zo’n situatie kan een WA-verzekering met beperkt casco of een allrisk autoverzekering de beste optie zijn. Kijk ook naar je spaargeld. Wanneer je momenteel weinig spaargeld hebt, kan het ook bij een goedkope, oudere auto verstandig zijn om een WA-verzekering met beperkt casco af te sluiten. 

Overwegen van aanvullende verzekeringen 
Naast een verplichte WA-verzekering, kun je enkele aanvullende verzekeringen afsluiten voor de auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een inzittendenverzekering. Mocht een inzittende ernstig verwond raken bij een ongeluk, dan krijgt deze via de verzekeraar een vergoeding. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer iemand invalide raakt en daardoor niet langer zelfstandig thuis kan wonen of diens huis moet laten aanpassen. Een andere aanvullende verzekering is de rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering biedt je juridische ondersteuning na een conflict in het verkeer. 

Vergelijk de autoverzekering na een jaar opnieuw 
Een autoverzekering sluit je vaak voor een jaar af, tenzij de auto eerder van de hand wordt gedaan. Het is sterk aan te raden om de tool, zoals Kizi, een jaar later nog eens te gebruiken. Mogelijk zijn de premies van andere verzekeraars gedaald, waardoor je huidige verzekering niet langer de goedkoopste is. Je kunt een goedkopere autoverzekering doorgaans rechtstreeks vanuit de tool afsluiten. Zo verzeker je jezelf van de juiste premie. 

Plaats een reactie