Nieuwe zorgverzekering in 2023? Hier moet je op letten

Het nieuwe jaar komt er al bijna weer aan en daarom is het ook weer tijd om te kijken naar je zorgverzekering. Zijn er zaken die beter verzekerd moeten worden of juist aspecten die overbodig zijn geworden? Deze veranderingen in je zorgverzekering kunnen ertoe leiden dat het tijd is voor een andere aanbieder of een ander soort verzekering. Nauwkeurig kijken naar je zorgverzekering kan je door het jaar heen zeker veel kosten besparen en daarom is het verstandig om nu alvast je onderzoek te gaan doen. Maar waar moet je allemaal op letten? Je leest het in deze blog.

Dekking controleren en aanpassen

Het is belangrijk om jaarlijks te controleren waarvoor je allemaal wel en niet verzekerd bent. Zo kun je aanvullend verzekerd zijn voor bijvoorbeeld orthodontie maar klaar zijn met beugelen. Dan is het natuurlijk overbodig om hiervoor maandelijks extra te blijven betalen. Of wanneer je aanvullend verzekerd bent voor kraamzorg maar geen kinderen meer wilt dan kun je dit ook uit je pakket halen. Daarbij komt ook nog dat je het eigen risico kan verhogen of verlagen. Maak je jaarlijks weinig gebruik van de ziektekostendekking dan kun je het risico nemen om je eigen risico te verhogen zodat je maandelijks minder premie hoeft te betalen. Let hierbij wel op dat wanneer je dan wel een keer een ongeluk krijgt met hoge ziektekosten je ook meer zelf moet bijbetalen omdat je eigen risico hoger is.

Aanbieders vergelijken

Wanneer je weet wat je allemaal verzekerd wil hebben en wat het dan kost bij je huidige verzekering aanbieder, dan kun je verschillende aanbieders vergelijken. De meeste mensen vergelijken zorgverzekering online en dit is ook de makkelijkste manier. Je kunt gemakkelijk een overzicht vinden van verschillende aanbieders en wat de maandelijkse premie en dekkingen zijn. Zo kun je ze allemaal voor jezelf op een rijtje zetten en een keuze maken welke het beste naar voren komt voor jou. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat de meest voordelige optie de beste is omdat er vaak een groot verschil zit in de verschillende dekkingen van aanbieders.

Kortom, wil je de zorgverzekering 2023 goed geregeld hebben? Zorg er dan voor dat je de huidige verzekering controleert of deze nog past bij je behoeften en vergelijk het met andere aanbieders om zo de beste uit te kunnen kiezen. Voorkom onnodige kosten en switch op tijd!

Plaats een reactie