Ontdek alle mogelijkheden voor een binnen- en buitenzwembad

Heb jij altijd al gedroomd van een zwembad in de tuin? Een buitenzwembad geeft niet alleen verkoeling op warme zomerdagen, maar geeft je tuin ook een luxe en sfeervolle uitstraling. Een buitenzwembad laten aanleggen doe je niet zomaar en is een hele investering, bovendien dien je op voorhand meerdere keuzes te maken. Alleen wat betreft de zwembad tegels zijn er al heel veel verschillende opties. Wil je het helemaal compleet maken, dan zijn er zelfs mogelijkheden wat betreft een poolhouse of zelfs binnenzwembad. 

Laat je goed informeren door een vakspecialist

Zoals benoemd is een buitenzwembad laten aanleggen een groot project waar veel bij komt kijken. Dit is zowel in het geval bij de aanleg van een compleet nieuwe tuin als een grote tuin verbouwing. Laat je informeren door een of meerdere vakspecialisten. Vraag brochures en offertes op bij verschillende partijen en breng een bezoek aan de showrooms om een goed beeld te krijgen. Door een professional in te schakelen krijg je een advies op maat en voorkom je dat bepaalde zaken over het hoofd worden gezien. 

Een zwembad vlonder of zwembad tegels 

De finishing touch: een zwembad vlonder rondom je buitenzwembad of zwembad tegels. Het is een belangrijk onderdeel van de algehele uitstraling van je zwembad. Houd rekening met de volgende zaken:

  • Duurzame tegels die bestand zijn tegen vorst
  • Krasbestendige tegels
  • Tegels die bestand zijn tegen chemicaliën 
  • Veiligheid: zorg ervoor dat je vlonder of je tegels slipbestendig zijn 

Welke materialen hebben bovenstaande eigenschappen en zijn dus geschikt? Betontegels of keramische tuintegels kunnen perfect dienen als zwembadtegels. Ben je op zoek naar een houtlook? Kies dan voor een houten vlonder van echt hout of een duurzaam alternatief zoals kunststof. Er zijn tegenwoordige veel kunststof alternatieven die nauwelijks zijn te onderscheiden van echt houten planken. Bovendien ervaar je meer voordelen omdat kunststof bestand is tegen schimmel, vocht, kromtrekken en verkleuring. 

Een buitenhuisje: poolhouse 

Vaak zie je bij een buitenzwembad ook een poolhouse, hier bevinden zich de technische aspecten van je zwembad. Het heeft echter nog meer functies, zo kun je een poolhouse helemaal inrichten als additioneel bijgebouw in je tuin waar je kunt ontspannen en gasten kunt ontvangen. Zo kun je ook wellness faciliteiten toevoegen zoals een sauna en als de ruimte het echt toe laat zelfs een binnenzwembad. Een binnenzwembad wordt steeds populairder, zo ben je niet afhankelijk van de weersomstandigheden en kun je dus ieder seizoen genieten van je zwembad. 

Een binnenzwembad plaatsen 

Het plaatsen van een binnenzwembad is ingewikkelder dan een buitenzwembad. De voornaamste reden hiervoor is dat het leefklimaat van je woning veranderd door de grote hoeveelheid water. Het is dus erg belangrijk dat er een goede installatie wordt geïnstalleerd zodat het vocht en het klimaat goed wordt geregeld. Vocht moet weg kunnen en de temperatuur moet niet te veel schommelen. Is dit niet op orde, dan kan er schimmelvorming plaatsvinden. Uiteindelijk heb je met een binnenzwembad minder verwarmingskosten dan een buitenzwembad omdat de temperatuur constant blijft. Een groot voordeel dus: er is geen sprake van energieverlies. 

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bezoek dan The Art of Living voor nog meer woon- en tuininspiratie. 

Plaats een reactie