Prepaid simkaart of toch een sim only vergelijken?

Vandaag de dag zijn er legio’s keuzes als het gaat om welke telefoons je kan aanschaffen, welke provider het goedkoopste is en welke abonnementen het meest voordelig zijn. Maar daarbij komt de hamvraag: ga ik voor een prepaid simkaart of toch voor een sim only? Beide lijken vrijwel hetzelfde aan te bieden, of zijn er toch veel verschillen als het gaat om prepaid of sim only? Door het lezen van dit artikel kom je erachter welke het meest geschikt is voor jouw situatie!

Prepaid simkaart als oplossing

Een prepaid simkaart is super handig als het gaat om een overzicht creëren in je uitgaven. Met de insteek: Op = Op. Met een prepaid kaartje kan je niet over je eigen grens heen gaan. Hiernaast zit je niet vast aan een bepaald toestel of een jarenlange contract. Je betaald vooraf, dus je hoeft geen peentjes te zweten aan het einde van de maand als je je rekening ziet en je afvraagt hoe je deze ook alweer gaat bekostigen. Een prepaid simkaart is een veilige oplossing die geschikt is voor zowel jong als oud, of je nou veel data verbruikt of weinig, sporadisch of elke dag, het kan allemaal. Het gebruik van data neemt explosief toe de afgelopen jaren en veel mensen kiezen dan ook voor een abonnement met onbeperkt data.

Altijd online kunnen met een prepaid simkaart

Een populaire en nog steeds groeiende optie is het gebruik van onbeperkt data. Nooit geen stress meer dat je je abonnement hebt overschreden en daardoor niet het zo belangrijke telefoontje kunnen maken wat op de planning stond. Met onbeperkt data heb je geen beperkingen meer, en kies je voor zekerheid en gemak waardoor je op elk gewenst moment altijd kan bellen.

Is een sim only abonnement wat voor mij?

Dit is natuurlijk een antwoord welke verschilt per persoon. Als jij op volgende vragen een ‘ja’ geantwoord hebt dan kan een sim only abonnement wat voor jou zijn:

-Wil je graag dat het maandelijks opzegbaar is?
-Vind je het belangrijk dat er veel aanbod is, zodat je makkelijk je sim only vergelijken kan?
-Vind je het belangrijk dat je maandelijks kan wisselen, omdat je gebruik elke maand anders is?
-Ben jij iemand die bezig is met hoe het nog voordeliger kan?

Op de meeste vragen een ja beantwoord? Gefeliciteerd, dan kan een sim only wat voor jou zijn. In de meeste gevallen is een sim only de goedkoopste optie. Hiernaast, als je nog steeds een goed toestel hebt maar eigenlijk wel toe bent aan een goedkoper abonnement, kan je gemakkelijk een sim only vergelijken en afsluiten om hierdoor kosten te besparen. Als jij een relatief nieuw toestel nog hebt, en eigenlijk nog niet zo goed weet wat het beste is, kan je ook gebruiken maken van eSim gebruiken. Bij de meeste prepaid opties kan dat nog niet.

Conclusie

Voor iets wat wils. De een zijn voorkeur is de andere niet en daarom is het verschillend per individu wat het beste bij diegene past. Wel is het volgende te concluderen: gebruik jij weinig data en bel jij sporadisch? Dan is een prepaid simkaart aan te bevelen. Ben jij een grootverbruiker van data? Dan past een sim only abonnement het beste bij jou. Je kan ook kiezen voor prepaid of een sim only en daarbij een abonnement afsluiten met onbeperkt data. Hierdoor ben je altijd bereikbaar en kan je onbeperkt gebruikt maken van het internet. Het is aan jou of jij dat het geld waard vindt.

Plaats een reactie