Tiny House? Dit zijn de trends in 2021

De wereld om ons heen is geleidelijk aan het veranderen. Het is niet meer vanzelfsprekend om een groot huis voor jezelf te (laten) bouwen, klein wonen is juist de trend. Daarmee laat je een minder grote ecologische voetafdruk achter en lever je een actieve bijdrage aan milieubewust leven. Maar er zijn meer redenen om over te stappen op een tiny house. Jongeren kunnen de huidige huizenprijzen nauwelijks nog opbrengen, de aanschaf van een tiny house is echter voor hen vaak wel goed te financieren. Bovendien is er nauwelijks woningaanbod, waardoor het vanzelfsprekend is dat men naar alternatieve oplossingen gaat zoeken. Een chalet van stekelbos.nl kan zo’n oplossing zijn en is daarom de laatste tijd steeds gewilder. Desgewenst kun je het zelfs geheel naar eigen inzicht laten bouwen.

Zelfvoorzienend

Mensen die ervoor kiezen om in een tiny house te leven, prefereren doorgaans een eenvoudige, minimalistische levensstijl. Tegelijk willen ze het liefst geheel zelfvoorzienend zijn. De ontwikkelaars van tiny houses houden daar rekening mee door voortdurend nieuwe innovatieve oplossingen te bedenken. Toch kan het voor mensen die niet vertrouwd zijn met deze leefwijze een hele omschakeling zijn. Je kunt tegenwoordig ook een tweedehands chalet kopen voor een aantrekkelijke prijs en dan eerst eens uitgebreid gaan testen of deze manier van wonen je bevalt.

Less is more

Het is tegenwoordig een trend om eenvoudiger te gaan leven. Sober, dichter bij de natuur. Het leven in een kleinere behuizing brengt als voordeel met zich mee dat je vanzelf minder gaat consumeren. Je hebt immers nauwelijks ruimte om spullen neer te zetten en wat je niet kwijt kunt, hoef je ook niet aan te schaffen. Daardoor hou je aan het eind van de maand vanzelf meer geld over en daar kun je natuurlijk leuke dingen mee gaan doen. Intussen wen je aan het feit dat je leven minstens zo leuk is met minder spullen, of zelfs leuker.

Multifunctionele meubels

Meubelfabrikanten springen goed in op deze nieuwe woontrend. Ze komen steeds vaker met multifunctionele meubels die zeer geschikt zijn om neer te zetten in een tiny house. De zitbank die uitgeklapt kan worden tot bed, die kenden we natuurlijk al jaren. Inmiddels is daar ook een wandmeubel met opklapbed bijgekomen en ook de fauteuils waarin een eenpersoons bed verstopt zit, kom je steeds vaker tegen. Ook denken mensen veel beter na over het optimale gebruik van de hoogte.

Plaats een reactie