Vijf beste manieren om gewicht te verliezen

Van een paar pondjes tot tientallen kilo’s; ongeveer de helft van alle volwassenen in Nederland heeft overgewicht. Dat is een zorgelijke situatie, want daarmee neemt de kans op ernstige aandoeningen behoorlijk toe. Een gezond gewicht heb je zelf in de hand, maar menigeen moet een ware strijd met zichzelf leveren om het ideale gewicht te bereiken en te behouden. Hieronder vijf tips om gewicht te verliezen en daardoor een gezonder leven te kunnen leiden.

  1. Kook zelf je eigen maaltijden

In kant-en-klare maaltijden zitten allerlei toevoegingen die niet ideaal zijn voor onze gezondheid. Wanneer je jezelf aanwent om zelf je eigen maaltijden te bereiden, weet je precies wat erin gaat en kun je de dikmakers achterwege laten. Bovendien is het veel voordeliger om zelf je maaltijden te bereiden. Kook je alleen voor jezelf? Maak dan bijvoorbeeld twee of drie porties en vries in wat je niet direct consumeert.

  1. Drink veel water

Om de overtollige kilo’s kwijt te raken, is het van belang om veel water te drinken. Sowieso heeft je lichaam veel water nodig, minstens anderhalve liter per dag. Je kunt er gerust twee liter van maken, goed verdeeld over de dag. Begin de dag direct bij het opstaan met twee glazen water en drink bijvoorbeeld vervolgens elk uur een glas leeg.

  1. Vermijd koolhydraten wat vaker

Laat voedingsmiddelen als pasta, rijst en witbrood wat vaker weg uit je eetpatroon en neem in plaats daarvan groenten en volkorenproducten. Deze overgang zorgt ervoor dat je eetpatroon beter in balans is. Het kan natuurlijk geen kwaad om zo nu en dan eens een lekkere maaltijd met pasta of rijst te koken, als je daarvan houdt. Maar beperk het dan bijvoorbeeld tot eens in de week.

  1. Slik vetverbranders

Een gezond eetpatroon vormt de basis voor een gezond leven. Maar als je het proces van gewichtsvermindering zelf een handje wilt helpen, kun je dat doen door natuurlijke vetverbranders te slikken. Een uitgekiende mix van stoffen, waarvan de werking wetenschappelijk is aangetoond, zorgt ervoor dat je gemakkelijker vet kunt verbranden. Besef wel dat voor vetverbranding pillen slechts een hulpmiddel zijn, je moet daarnaast ook altijd je voedingspatroon zo gezond mogelijk houden.

  1. Blijf in beweging

Dat hoeft niet eens heel intensief te zijn. Elke dag een wandeling van vijf kilometer maken levert als resultaat op dat je in een maand tijd ongeveer een kilo lichaamsgewicht meer verbrandt.

Plaats een reactie