Waar let je op bij het kopen van een RC truck?

 

Op zoek naar een stoere RC truck? Wie denkt dat deze trucks alleen geschikt zijn voor kinderen, heeft het mis. Ook voor ouderen kan het ontzettend leuk zijn, om af en toe met een dergelijke truck te racen. Neem de truck mee de tuin in, of bezoek een bos in de buurt om hier een rondje te rijden met vrienden. Het vinden van een RC truck, een radiografisch bestuurbare truck, die op jouw wensen aansluit kan best lastig zijn. De trucks worden in verschillende modellen aangeboden. In dit artikel lees je meer over hetgeen waarop je moet letten bij de aanschaf hiervan.  

Verschillende modellen van een RC truck 

Een RC truck wordt op internet in verschillende modellen en uitvoeringen aangeboden. Een ding hebben veel van deze trucks met elkaar gemeen: de body. Deze body lijkt op de body van een grote Amerikaanse pick-up. Dit betekent echter niet dat alle trucks binnen dezelfde categorie vallen. Er kan hierbij onderscheid gemaakt worden tussen monster trucks, short course trucks en bijvoorbeeld dessert trucks. Het is enigszins afhankelijk van de plek waar je de RC truck gaat gebruiken, welk model het meest geschikt is. Verschillen zitten hierbij in het onderstel en de hieraan gekoppelde wielen.  

Soorten trucks met radiografische besturing 

Over het algemeen staan de monster trucks relatief hoog op hun wielen, in vergelijking met de andere modellen RC trucks. Daar waar een rock racer wielen heeft die op de uiterste punten van het voertuig staan. Een ding hebben de voertuigen met elkaar gemeen: ze zijn bijzonder krachtig en hebben voldoende vermogen om jou van je vrienden te laten winnen tijdens een race op een uitdagend parcours. Des te groter de RC truck is, des te krachtiger de motor hiervan. Afhankelijk van je gebruik van de RC truck kun je kiezen uit een model op elektriciteit, benzine of nitro.  

RC trucks van verschillende merken 

Heb je een keuze gemaakt uit de verschillende modellen RC trucks die momenteel worden aangeboden? Vergelijk in dat geval de verschillende merken. Onder meer Traxxas is een zeer bekend en gerenommeerd merk op het gebied van RC trucks. Het merk is betrouwbaar en levert kwalitatief goede producten. Het fijne aan deze voertuigen is dat je garantie krijgt op de elektronica aan boord hiervan. Dit is bij veel andere producenten van de RC trucks niet het geval. Het geeft aan dat Traxxas gelooft in haar eigen producten en de kwaliteit daarvan! 

Plaats een reactie