Waar moet je op letten bij het maken van kaarten en kalenders

Als je iets te vieren hebt of er is een levensgebeurtenis achter de rug dan is het het beste om deze herinneringen te vereeuwigen en hoe kan je dat beter doen dan met het maken van een kaart of kalender? Kaarten maken doen we al lange tijd, voor de verjaardag van een kind tot een uitnodiging voor een huwelijk. Maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het maken van kaarten of kalenders. In dit artikel kijken we naar de valkuilen die je hebt tijdens het maken van kaarten of kalenders! Lees hier dus de tips als jij ook kaarten of kalenders gaat maken!

Als je kaarten wilt maken

Kaarten maken doen we dus als vanouds. Weet jij nog hoe jouw verjaardags uitnodiging eruit zag toen je vier jaar oud was? Een kaart kan er op verschillende manieren uitzien. Zo kan je een kaart voor de geboorte van een baby laten afdrukken of juist voor een condoleance. Let dus bij het maken van je kaart er goed op waarvoor je de kaart maakt. Een kaart voor een kinderpartijtje zal er vaak heel leuk en grappig uitzien met een eventuele dino op de voorkant en het cijfer van de leeftijd van het kind. Maar een huwelijks uitnodiging zal altijd veel informatie hebben en daarom minder afbeeldingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de datum, plaats, tijd, dresscode en cadeau optie die op de kaart vermeld moeten worden. Dat betekent niet dat een bruiloft uitnodiging er saai uit ziet. Integendeel, let bij het maken van zulke uitnodigingen dat je goed gebruik maakt van de marges door er bijvoorbeeld kleine versiering aan toe te voegen.

Als je kalenders wilt maken

Een kalender maken gaat in principe net zoals een kaart maken. Bij de kalender is het mogelijk om een motief te kiezen die de data van de kalendermaand vormgeeft. Natuurlijk is dat niet het enige wat je kan doen als je een kalender maakt. Voor elke maand is het mogelijk om een foto toe te voegen. Hierbij is het belangrijk om op te letten dat je alleen horizontale foto’s toevoegt of verticale foto’s. Dit maakt het gemakkelijk voor het programma om de foto’s in te voeren. Natuurlijk is dit geen eis, maar is het nodig om elke foto zelf te checken bij horizontale én verticale foto’s. Voor beide manieren is namelijk een andere centralisatie van de foto nodig. Deze moet handmatig gedaan worden.

Plaats een reactie