Waar moet je op letten zodra je een hond in huis hebt?

De aanschaf van een hond is een stap die je zorgvuldig moet overwegen. Het is geen aankoop zoals die van een meubelstuk of apparaat. Een hond in huis nemen is een gezinsuitbreiding die je kunt vergelijken met het krijgen van een kind. Je moet jezelf dus eerst afvragen of jouw woonsituatie is berekend op de komst van een hond. Zeker wanneer je nooit eerder een hond hebt gehad, moet je eerst de tijd nemen om je te verdiepen in de gedragskenmerken van dit huisdier. Bovendien zul je het nodige moeten aanschaffen, zoals een mand, halsband en riem. Maar denk ook aan bijvoorbeeld het middel Advantix om je hond vrij van vlooien en teken te houden en uiteraard voldoende speeltjes om het dier een beetje bezig te houden.

Fairfok

Een hond aanschaffen is een bijzondere gebeurtenis. Realiseer je goed dat je een verbond voor jaren aangaat. Wanneer je een puppy neemt, zul je de komende vijftien jaar de hond dagelijks vier keer moeten gaan uitlaten. Past dat in je schema? Zo niet, begin er dan niet aan! Zoek ook altijd naar een betrouwbare fokker. Het platform Fairfok heeft goede tips over de verschillende mogelijkheden hiertoe. Er bestaan meer dan driehonderd verschillende hondenrassen en elk ras heeft zijn specifieke kenmerken, maar ook valkuilen. Laat je vooraf goed informeren, zo voorkom je dat je een verkeerde keuze maakt.

Het beste hondenvoer

Van oudsher is de hond een jager die, net zoals de wolf, zijn prooidieren rauw verslindt. Als je een hond rauw vlees geeft, benader je die natuurlijke situatie het best. Vaak is dat echter niet praktisch of niet gewenst. In dat geval zijn er prima alternatieven, zoals het droogvoer van Eukanuba. Dit voer bevat alle voedingsstoffen die een hond nodig heeft en is voor elke hond geschikt. Er zijn namelijk diverse varianten van verkrijgbaar, afgestemd op de levensfase van de hond. Zo geef je een puppy dus de beste start en ondersteun je een senior hond zo goed mogelijk om gezond te blijven.

Aandachtspunten

Het is verstandig om vooraf een goede inschatting te maken van de impact die de komst van een hond heeft op je dagelijkse leven. Sommige hondenrassen hebben veel beweging nodig, andere rassen moeten regelmatig naar de trimsalon of blaffen heel veel. Bovendien vraagt de hond waarschijnlijk regelmatig aandacht op momenten waarop dat eigenlijk niet goed uitkomt. Ook daarmee moet natuurlijk rekening gehouden worden.

Plaats een reactie