Wandelschoenen koop je niet zomaar: let hier op! 

Een paar stevige wandelschoenen is onmisbaar tijdens een bergwandeling! Ook wanneer je binnen Nederland regelmatig wandelt mag een goed paar schoenen niet in de kledingkast ontbreken. Ze verkleinen de kans op een glijpartij onderweg, bieden je enkels stabiliteit en gaan vervelende blessures tegen. Bij het kopen van dames wandelschoenen of wandelschoenen voor heren, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. In dit artikel vind je de belangrijkste punten op een rijtje. Aan welke van deze punten heb jij al gedacht?  

Koop de wandelschoenen in de middag 

Het klinkt wellicht vreemd, maar je kunt wandelschoenen het beste in de middag kopen! Je hebt op dat moment meer stappen gezet dan in de ochtend en het zal buiten warmer zijn. Dit betekent dat je voeten uit opzwellen, wat ook tijdens een intensieve wandeling zal gebeuren. Het is belangrijk hier rekening mee te houden bij het kopen van een wandelschoen. Een schoen die in de ochtend goed past, zal in de middag mogelijk net iets te strak zitten!  

Kies tussen een hoge en lage wandelschoen 

Een hoge wandelschoen wordt veelal gebruikt bij wandelingen in de bergen. De hoge schoen biedt hier extra stabiliteit aan je enkels, waardoor je minder snel uit balans raakt. Een lage schoen is luchtiger en wordt veel gebruikt op vlak terrein. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling door de Nederlandse bossen. Op een dergelijk terrein heb je iets minder stabiliteit nodig, waardoor een lage schoen vaak prettiger is.  

Waterdichte of ademende schoenen 

Vergelijkbaar met het verschil tussen hoge en lage schoenen, is de keuze tussen waterdichte en ademende schoenen. Mocht je regelmatig in een koud gebied met sneeuw wandelen, dan zijn waterdichte schoenen onmisbaar. Loop je echter voornamelijk op een vlak terrein waar het af en toe regent, dan krijgt een ademende wandelschoen vaak de voorkeur. Een ademende wandelschoen is ook onmisbaar in warme gebieden. Je wilt de kans op irritaties aan je voeten minimaliseren! 

 

Tip: zorg dat je voor wandelsokken kiest. Een ademende schoen heeft weinig effect, als de sokken niet geschikt zijn voor lange wandelingen in warm weer.  

Loop de wandelschoenen goed in thuis 

Nadat je de wandelschoenen gekocht of besteld hebt, is het zaak om deze goed in te lopen. In de korte tijd die je in een winkel bent, ervaar je vaak niet volledig hoe lekker de schoen zit. Daarbij bestellen steeds meer mensen hun wandelschoenen online. Loop er eens een dagje mee in huis om te kijken hoe ze bevallen! 

 

 

 

Plaats een reactie