Wanneer moet je overstappen naar een nieuwe zorgverzekering

Het is nu meer dan ooit het moment om uit te kijken naar een nieuwe zorgverzekering. Ziektekosten vergelijken en kijken of je zorgverzekering nog wel bij je past, leveren meestal al een besparing op, maar op je zorgverzekering 2020 kan je hoogstwaarschijnlijk nog een stuk forser besparen.

Plannen kabinet

Wat staat er op til? Een woordje uitleg. Vele Nederlanders sluiten een zorgverzekering af via werkgever, belangenvereniging of vakbond en genieten op die manier van een heuse collectiviteitskorting van wel 10 procent. Het is net deze korting die het kabinet zal verlagen tot maximaal 5 procent. De kans is heel groot dat jij hiermee te maken krijgt, want deze maatregel zal ongeveer twee derde van de bevolking treffen. Dus is het nu het moment om uit te kijken naar een zorgverzekering 2020 die goedkoper kan.

Aanvullende verzekering

Ziektekosten vergelijken betekent niet enkel kijken naar je basisverzekering. Bekijk ook of je aanvullende verzekering efficiënt is. Bij je huidige zorgverzekeraar kan je op je account duidelijk zien wat voor kosten je het voorbije jaar gemaakt hebt en welke daarvan je vergoed kreeg. Denk eens na over je toekomst. In een glazen bol kijken kan natuurlijk niet, maar misschien weet je wel al min of meer of je meer kosten gaat maken of niet. Hoe zit het met medicatie? Moet je vaak naar de fysiotherapeut of heb je het voor alternatieve geneeswijzen? Vergelijkingssites vertellen je duidelijk welke aanvullende verzekering voor jou het meest passend en gunstig is.

Over contracten en keuzes

Zorgverzekeraars sluiten elk jaar nieuwe contracten af met huisartsen, specialisten, tandartsen en apothekers. Hoe vrij wil je zijn in je keuze van behandelaar? Een volledige vrije en uitgebreide artsenkeuze is heel duur en misschien niet nodig voor jou. Wellicht is het voldoende als je in jouw buurt bij een eigen huisarts en tandarts terechtkan. En wat je specialist betreft, vraag je best eens na of er veranderingen in de contracten te verwachten zijn voor 2020.

Plaats een reactie