Wat heb ik nodig als ik wil motor rijden?

Wil je even heerlijk een middag ontspannen of een keer op een andere manier naar je bestemming reizen? Dan is het rijden van een motor de ultieme manier! Een motor klinkt leuk en je denkt misschien wel dat je er zo op kunt stappen en kunt wegrijden, maar dat is helaas niet het geval. Voor het rijden van een motor heb je namelijk het een en ander nodig. In dit artikel zullen we je dan ook helpen bij de belangrijkste benodigdheden voor het rijden van een motor. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

De geschikte kleding

Op een motor moet je natuurlijk goed beschermd zijn. Wanneer je op een motor rijdt ben je namelijk veel kwetsbaarder dan in een auto. Je wilt dan ook een stevige jas en broek van Ten Kate shop dragen. Hierdoor zul je niet direct kleerscheuren hebben van een val van je motor. Daarnaast helpt goede kleding ook tegen de kou. Op een motor kan het namelijk nog wel eens aardig koud zijn, helemaal als je met een hoge snelheid rijdt. 

Motorlaarzen

Daarnaast zijn motorlaarzen ook enorm belangrijk tijdens het motorrijden, aangezien ze je voeten en enkels zullen beschermen tijdens een val. Deze motorlaarzen zijn er in verschillende soorten, zodat er altijd wel een set bij jou past. Verder zit er ook nog eens een versterking op het punt waar de laars het pedaal raakt. Hier slijt de laars namelijk sneller door, maar door middel van versterking zullen je motorlaarzen langer meegaan. 

Een motorhelm

Verder is een motorhelm natuurlijk enorm belangrijk. Het beschermt jouw hoofd tijdens een val, waardoor het belangrijk is dat je ten alle tijden een helm draagt als je gaat motorrijden. Dit is dan tenslotte ook verplicht. Er zijn verschillende soorten helmen. Zo kun je kiezen voor integraalhelm, systeemhelm of jethelm. Een integraalhelm, ook wel een sporthelm genoemd, is het veiligste type helm en wordt dan ook het meest gekozen. Verder kun je een helm nog helemaal aanpassen aan jouw smaak. Er zijn namelijk genoeg verschillende merken en designs. Hierdoor kun je helemaal matchen met jouw motor. 

Plaats een reactie