Wat is de reden dat mensen investeren in altcoins?

In 2021 was de ‘all time high’ van bitcoin 69.000 dollar. Door de groei van de afgelopen jaren hebben Bitcoin en cryptocurrency veel aandacht gekregen. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in de technologie en zijn nieuwsgierig. Dit heeft ervoor gezorgd dat ook steeds meer mensen zijn geloven in het idee van een digitale currency en er in zijn gaan investeren. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder!

Puur voor het rendement

Er zijn investeerders die puur voor het rendement in Bitcoin stappen. Naast Bitcoin zijn er duizenden altcoins. Ook in deze cryptocurrencies investeren steeds meer particulieren, maar ook bedrijven. Er worden enorme rendementen gemaakt, maar ook enorme verliezen. Toch zijn er veel mensen die die gok wel durven te maken.

Investeren in de hype

Er zijn verschillende manieren van investeren. Er zijn mensen die puur kijken naar de hype en in het idee dat er nog meer hype komt investeren. Daarnaast zijn er mensen die in een coin investeren, omdat ze er in geloven dat het bedrijf erachter zal groeien en belangrijker wordt. Net zoals bij aandelen, zal de koers dan stijgen. Meestal zit er een stuk meer volatiliteit in cryptocurrencies dan aandelen. Hierdoor neemt investeren in een cryptocurrency veel risico met zich mee.

Een hoog potentieel

Cryptocurrencies uit de top 20 hebben meestal een hoog potentieel. Dit komt doordat de bedrijven erachter al veel hebben bereikt of grote plannen hebben. Een populaire altcoin is bijvoorbeeld Polkadot. Polkadot kopen in 2020 was een slimme zet geweest. De coin was toen op zijn laagst 2,69 dollar. In 2021 is de prijs gestegen naar een all time high van 53 dollar en is de coin in de top 10 terecht gekomen.

Polkadot voor de toekomst

Dat Polkadot zo populair is en dat er zoveel vertrouwen is in het cryptocurrency-ecosysteem, is niet raar. Polkadot is namelijk gemaakt door de mede-oprichter van Ethereum, Gavin Wood. Door de ervaring die hij had bij Ethereum, zijn veel mensen in hem gaan geloven. Daarnaast geloven veel mensen in Polkadot door het whitepaper – oftewel het plan dat Polkadot heeft voor de toekomst. Het whitepaper was uitgebracht op 14 november 2016 en in oktober 2017 werden de eerste tokens verkocht. Dit leverde bijna 500 duizend Ethereum op.

 

Het belangrijkste idee voor Polkadot is om de cryptocurrency-wereld te veranderen door een gedecentraliseerd raamwerk te creëren waarmee blockchains kunnen worden gebouwd en eenvoudig gedecentraliseerde financiële voordelen kunnen worden gebruikt.

 

De meme Dogecoin

Daarnaast zijn er ook investeerders die investeren in de hype. Een voorbeeld hiervan is Dogecoin. Dit was eigenlijk een meme, maar toch is het zover gekomen dat de coin in de top 10 is gekomen. Dogecoin kopen deden vooral mensen die afgingen op de verhalen over de munt. Er zijn veel mensen erg snel rijk mee geworden. Daarnaast zorgde Elon Musk ervoor dat de coin bleef stijgen. Een tweet van hem zorgde voor enorme spikes.

Plaats een reactie