Wat kost een zwembad?

Geniet van luxe in de tuin, door voor een zwembad bij je woning te kiezen! Naast een zwembad kan ook een spa het overwegen waard zijn. Op internet vind je verschillende verkopers van dergelijke producten, waarbij je de keuze hebt uit een breed scala aan modellen. Kies bijvoorbeeld tussen een opblaasbaar zwembad, een maatwerk variant of een inbouwzwembad. Verschillende factoren bepalen hierbij wat de kosten van het zwembad zullen zijn. Denk bij deze kosten niet alleen aan de aanschaf van het zwembad, maar bijvoorbeeld ook de kosten voor het verbruik van stroom, het verversen van het water, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over de verschillende kosten om rekening mee te houden.

Kies uit verschillende soorten zwembaden

De kosten van een zwembad hangen voor een groot deel af van het type zwembad waarvoor je kiest. Een opblaasbaar zwembad is in de basis het goedkoopst. Houd er rekening mee dat het water in dit type zwembad regelmatig vervangen moet worden. Het water zal immers niet gezuiverd worden door een geïntegreerd filter, zoals een inbouwzwembad die vaak wel heeft. Daarbij zal een opblaasbaas zwembad relatief snel vervangen moeten worden, doordat het zwembad lek of op een andere manier beschadigd raakt.

Inbouwzwembad als populair alternatief

Een inbouwzwembad is een populair alternatief voor een opblaasbaar model. De inbouwbaden worden in verschillende formaten aangeboden. Zo vind je bij iedere tuin een passend formaat zwembad! Kies je voor een inbouwzwembad met een trapje aan de rand, of wil je het zwembad in kunnen lopen? Het formaat van het inbouwzwembad bepaalt de kosten hiervan. Ook het type reinigingssysteem voor het zuiveren van het water in zo’n inbouwzwembad is bepalend voor de kosten hiervan. Het is vanzelfsprekend zeer prettig, wanneer het water in een inbouwzwembad zelden tot nooit vervangen hoeft te worden.

Zwembad op maat laten maken voor in de tuin

Wanneer je een hele grote tuin tot je beschikking hebt, kun je een zwembad op maat laten maken. Dit is vanzelfsprekend een kostbare investering! Het voordeel van het op maat maken van zwembaden is dat deze naadloos aansluiten op de wensen van de consument. Kies bijvoorbeeld voor een omranding rond het zwembad, waarmee deze netjes afgewerkt wordt. Met name een houten omranding is populair! Je zou ook voor kunststof met een houtlook kunnen kiezen. Ook kun je het zwembad van een overkapping laten voorzien, om te voorkomen dat er vuil in het water van het zwembad terechtkomt.

Combineer het zwembad met een buitendouche

Heb je inmiddels een aardig beeld van de kostenposten om rekening mee te houden? In dat geval kun je naar verschillende accessoires kijken. Denk bijvoorbeeld aan een systeem die voor het reinigen van het zwembad zelf zorgt. Het voorkomt dat er vuil in het water achterblijft, dat het filter verstopt raakt en dat er groene randen op de wand van het zwembad ontstaan. Ook een buitendouche is populair bij een zwembad in de tuin! Zo kun je het chloor direct van je lichaam spoelen. Daarbij biedt de buitendouche verkoeling op momenten dat je niet zwemt in de zomer.

Plaats een reactie