Welk type hout past het beste bij mij?

Ben je benieuwd welk type hout het beste bij jou past? Er zijn diverse soorten houtsoorten die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende klussen. Denk bijvoorbeeld aan vlonderplanken voor het maken van een vlonder. Wij zochten per klus uit welke houtsoort hier het beste bij past, zodat je straks precies weet uit welke geschikte houtsoorten je kunt kiezen. Lees snel verder en ontdek welke soort hout het beste bij jouw klus past.

Een tuinhuis

Als je een tuinhuis wilt maken, dien je op zoek te gaan naar een houtsoort die geschikt is voor de gevelbekleding. Hierbij kun je denken aan douglashout, Europees Eiken, tropisch hardhout, grenen of Western Red Cedar. Je kunt rabatdelen gebruiken ter afdichting van de wanden van het tuinhuis. Verdiep je eens in deze houtsoorten en bekijk welke houtsoort je het meeste aanspreekt voor jouw tuinhuis.

Een tuinafscheiding maken

Als je een tuinafscheiding wilt maken, is douglashout zeker een geschikte houtsoort. Deze houtsoort is erg populair en is de laatste jaren steeds meer als tuinafscheiding in diverse tuinen in Nederland te zien. En dat is niet zonder reden. Douglas heeft een warme uitstraling vanwege zijn roodachtige tint, waardoor jouw tuin een unieke sfeer krijgt.

Een poort plaatsen

Wil je je tuin goed afsluiten, dan is een poort plaatsen zeker een goed idee. Om een poort te maken, zijn diverse soorten hout geschikt. Denk aan douglashout, eiken, lariks en Western Red Cedar. Bekijk welke soort hout het beste bij de uitstraling van jouw tuin past om de juiste keuze te maken.

Een vlonder maken

Wil je een vlonder gaan maken? Met een vlonder geef je jouw tuin een gezellige sfeer. Kies voor een vlonder die een strakke en luxe uitstraling heeft en ga voor tropisch hardhout. Wil je in jouw tuin meerdere toepassingen van hout gaan maken, dan raden we je aan om voor een soort hout te kiezen. Zo creëer je een mooi geheel in jouw tuin.

Overkapping

Wil je een overdekt terras aan je huis maken, dan is het aan te raden om jouw dakconstructie te ondersteunen met stevige palen. De meest geschikte soort hout voor deze klus is eikenhout. Eikenhout oogt authentiek en is een erg sterke houtsoort. Je kunt ook de dakconstructie van eikenhout voorzien of de keuze maken voor douglashout.

Weet jij al welke houtsoort het beste past bij jouw klus?

Plaats een reactie