Welk type vloer is praktischer voor jou?

Bij de keuze van een nieuwe vloer gaat het niet alleen om het uiterlijk. Je moet ook denken aan het materiaal die je graag wenst. Als je bijvoorbeeld veel kinderen hebt rondlopen, dan is het verstandig om te gaan voor een vloer die wel tegen een stootje kan.  Voor een natuurlijke uitstraling is een houten vloer of een vloer van laminaat een goede optie. Deze komen in allerlei verschillende soorten.

Geniet van een authentieke uitstraling

Je vraagt jezelf waarschijnlijk af wat nou precies het verschil is tussen een houten vloer en laminaat. Een houten vloer is echt enkel en alleen hout. Houd je van een ouderwetse, robuuste uitstraling? Dan is een houten vloer wellicht iets voor jou. Hierbij zijn allerlei soorten om uit te kiezen. Daarnaast weet je zeker dat je bij een houten vloer lekker kan genieten van warme voetjes. Wanneer je voor een houten vloer kiest, is het belangrijk dat je rekening houdt met het regelmatig onderhouden van je vloer om deze mooi te houden. Deze vloer is namelijk in de olie of was gezet en de mooiheid hiervan neemt af.

Laminaat kan wel tegen een stootje

Bij een laminaat vloer ligt de samenstelling net wat anders. Dit bestaat namelijk uit kunststof en hout. Dit is opgebouwd uit verschillende lagen. De bovenste laag is een kunststof laagje, wat ervoor zorgt dat de vloer goed beschermd is tegen een stootje. In tegenstelling tot een houten vloer, waar van zichzelf al oneffenheden in zitten, is een laminaat vloer vaak helemaal egaal. Een laminaat vloer is eenvoudig door jezelf te leggen en je hoeft daarnaast niet bang te zijn dat de kleur van je laminaat snel veranderd zoals dat bij een houten vloer wel het geval is.

Overweeg de verschillende opties

Het is dus belangrijk om bij het kiezen van een nieuwe vloer af te wegen welke vloer het meest praktisch is. Bij een houten vloer zijn beschadigingen niet altijd snel te zien. Als je wat minder van flink onderhoud houdt, dan is een laminaat vloer een betere optie. Deze is makkelijk schoon te houden. Het is daarnaast goed geschikt voor spelende kinderen, omdat het een stevige ondergrond is. Kijk hierbij wel uit met water. Als je hiervan teveel gebruikt, kunnen er bobbels ontstaan. Om het uiterlijk hoef je een laminaat vloer niet te laten, want tegenwoordig is deze haast niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.

Plaats een reactie