Welke internetsnelheid heb ik nodig op mijn computer?

Deze internetsnelheid heeft jouw computer nodig

Ben je benieuwd welke internetsnelheid je nodig hebt op jouw computer? Doorgaans is het zo dat wanneer je veel download, dingen upload en regelmatig films kijkt, je sneller internet nodig hebt dan wanneer je slechts mails bekijkt en gebruikmaakt van je browser. Doorgaans heeft de gemiddelde internetgebruiker genoeg aan 50 tot 100 Mbit/s. Met alleen internet zit je dan ook altijd goed. In dit artikel vertellen wij je welke internetsnelheden er zoal zijn en wat je hier precies mee kunt doen. Op basis daarvan kun je bepalen welke internetsnelheid je nodig hebt op jouw computer en zo de juiste keuze voor een provider maken. Lees snel verder voor meer informatie.

20 Mbit/s

Een internetsnelheid van 20 Mbit/s is vrij laag en het meest geschikt voor als je weinig gebruik maakt van het internet en alleen woont. Deze snelheid is geschikt voor internetten vi je browser, mailen, muziek afspelen en films kijken.

40 tot 50 Mbit/s

Wil je graag met meerdere apparaten tegelijk iets streamen? Een internetsnelheid van 40 tot 50 Mbit/s is dan meer geschikt voor jou. Dit is de perfecte internetsnelheid voor gezinnen. Hiermee kan er op diverse apparaten tegelijk van het internet gebruik worden gemaakt. Zo kan de een gamen, terwijl de ander interactieve tv kijkt en weer een ander mails aan het verzenden is.

80 tot 100 Mbit/s

Heb je een groot gezin of download je regelmatig iets terwijl je tegelijk een serie of film kijkt? Dan past een snelheid van 80 tot 100 Mbit/s perfect bij jou. Met deze snelheid kun je zowel interactieve tv kijken als foto’s uploaden en tegelijk een serie streamen.

Meer dan 150 Mbit/s

Wil je echt supersnel internet? Ga dan voor een internetsnelheid van meer dan 150 Mbit/s. Met deze internetsnelheid kun je zowel films downloaden als streamen in 4K resolutie terwijl er tegelijk op meerdere apparaten gegamed wordt. Ook kun je tussendoor zonder moeite grotere bestanden downloaden. Deze internetsnelheid wordt veel gekozen voor gedeelde verbindingen en zelfs voor studentenhuizen. Wist je dat er ook snelheden zijn van 500 Mbit/s tot 1 Gbit? Deze snelheden verbruik je in de praktijk niet zo snel, omdat de computer dit doorgaans niet aan kan. Doorgaans blijft de internetsnelheid onder de 500 Mbit/s.

Weet jij al welke internetsnelheid het beste voor jouw computer is? Doe ook eens een speedtest om erachter te komen wat jouw huidige internetsnelheid is.

Plaats een reactie