Welke sectoren zijn het meest op zoek naar nieuw personeel?

Ondanks de huidige pandemie ligt het werkloosheidscijfer laag in Nederland. Begin dit jaar daalde het cijfer zelfs! Specifiek voor de werkloosheid in Nederland, is het feit dat het zich centreert. Zo kwam werkloosheid voornamelijk voor in de horecabranche, doordat de verschillende restaurants en cafés gesloten bleven tijdens de pandemie. Nu zij de draad weer oppakken neemt de werkloosheid verder af. Voor hen die voor meer zekerheid gaan, kan het interessant zijn om een opleiding bij een instituut als NCOI of bijvoorbeeld LOI te kiezen. Door jezelf om te laten scholen heb je keuze uit een breder scala aan banen. Daarbij maak je jezelf aantrekkelijker voor een nieuwe werkgever. Wat zijn de sectoren waar de vraag naar geschoold personeel het grootst is? 

Tip: wanneer je een opleiding bij een opleidingsinstituut wil volgen, kun je online de ervaringen met deze opleider opzoeken van reeds afgestudeerde studenten. Het geeft een beeld van de kwaliteit van het aangeboden onderwijs. 

Vraag naar personeel in de zorg is groot 
De zorg is al langere tijd een van de sectoren waarbinnen men hard op zoek is naar geschoold personeel. Het personeel dat al in de zorg werkzaam is kan de grote vraag nauwelijks aan. In het bijzonder als de druk op de zorg verder toeneemt door besmettingen met het coronavirus. Daar komt bij dat veel zorgmedewerkers kampen met burn-outklachten, of nog een groot aantal uren verlof open hebben staan. Een opleiding volgen tot verpleegkundige kan om deze reden heel interessant zijn. 

Praktische beroepen in de bouw 
Niet alleen in de zorg is de vraag naar geschoold personeel momenteel groot. Ook naar mensen die handig zijn met hun handen wordt naarstig gezocht. Denk bijvoorbeeld aan timmermannen, elektriciens en loodgieters. Er wordt momenteel massaal gebouwd in Nederland, mede door het nijpende woningtekort. De kans dat dit tekort op korte termijn wordt opgelost lijkt erg klein te zijn. Het maakt dat er ook de komende jaren sprake zal zijn van een grote vraag naar dergelijke vakmensen. 

Technische vacatures lastig in te vullen
Enigszins in lijn met de beroepen van een elektricien en timmerman, zijn ook technische vacatures lastig in te vullen. Denk aan het beroep van elektromonteur, het beroep van een industrieel ontwikkelaar of die van een IT’er. Het aanbod aan geschoolde arbeidskrachten is klein, terwijl de vraag alleen maar lijkt toe te nemen. De technische opleidingen worden op alle niveaus aangeboden bij opleidingsinstituten. 

Plaats een reactie