Welke verandering brengen de juiste soort kussens met zich mee voor jouw interieur?

Ben jij bezig met een herinrichting van je interieur? Dan heb je vast en zeker wel een idee van welke kant je met je interieur op wilt gaan. Er zijn verschillende soorten interieur stijlen die in een huishouden toegepast kunnen worden. Hierbij horen natuurlijk matchende accessoire, waaronder kussens! Dat betekent dat je bij het aanpassen van je interieur ook een nieuwe kussenhoes voor je kussens kan bestellen! In dit artikel bespreken we kort een aantal interieurstijlen en welke kussens je bij deze interieurs kan matchen!

Een landelijk interieur in huis

Een tijdloze stijl voor in huis is het landelijke interieur. Dit soort interieur is gebaseerd op het leven van het platteland. Je zal daarom kleuren in het landelijke interieur tegenkomen die je ook tegenkomt op de boerderij. Denk hierbij aan het blauw van de lucht, het groen van het gras en de kleur van de wolken. Maar het blijft niet alleen bij kleuren, ook patronen en materialen komen in dit interieur terug. Een kussenhoes met een koeienprint voor een binnenkussen op de bank is bijvoorbeeld geen vreemde in het landelijke huis. Voor de mensen die niet van koeienprint houden kan er ook gedacht worden aan de materialen voor de kussenhoezen. Denk hierbij aan katoenen kussenhoezen of wollen kussenhoezen.

Een industrieel interieur in huis

Het industriële interieur is het tegenovergestelde van het landelijke interieur en is gebaseerd op de industriële revoluties en de fabrieken die we vaker op funda zien als loft. De kleuren in dit interieur zijn van nature koud. Met koude kleuren bedoelen we wit, zwart, grijs, blauw en paars bijvoorbeeld. De kussenhoezen die je zal aanschaffen voor dit interieur zullen daarom ook in die kleurenfamilie zitten. Voor het materiaal dat gebruikt wordt voor het industriële interieur is het meest gebruikte materiaal natuurlijk metaal. Ook steen en hout komen in het industriële interieur voor, maar dit zijn geen materialen die gebruikt kunnen worden voor kussens. Daarvoor wordt er eerder naar leer of jute gekeken. Het is de bedoeling dat accessoire in het industriële interieur een robuuste uitstraling heeft.

Een modern interieur in huis

Het moderne interieur houdt van strakke lijnen en zo min mogelijk accessoire. Dat betekent niet dat er geen kussens op de bank aanwezig zijn. Deze zijn er soms om abstractie aan te geven in het interieur of juist iets op te breken. Het moderne interieur houdt van zwart wit en gebruikt de basiskleuren als accessoire kleuren om het zwart witte interieur op te breken. Denk dan bijvoorbeeld aan een rood kussen op een zwarte bank tegen een witte muur. Dit kan ook gebeuren met vormen. Dus een rond kussen zal meer abstractie tonen op een strak gelijnde bank. Het materiaal is afhankelijk van je eigen smaak, maar omdat het moderne interieur van moderniteit houdt wordt er vaak gekozen voor zijde.

Plaats een reactie