Welke verschillende houten vloeren zijn er allemaal?

Het moment is aangebroken: je hebt een huis gekocht of gaat er een bouwen. Je kan niet wachten om een mooie houten vloer in het huis te leggen. Samen ga je op zoek naar de perfecte vloer om het huis net een stukje extra warmte en sfeer te geven. Maar, jeetje wat een keuzes, waar moet je beginnen? Er is namelijk zoveel meer dan alleen de optie houten vloeren. Zo heb je bijvoorbeeld eiken vloeren, maar het verschil zit hem ook duidelijk in kwaliteit, zaagwijze en sortering. Escovlvoeren.nl ligt graag de vershillen in houten vloeren duidelijk uit.

Eiken Vloeren onbehandeld

Allereerst heb je verschillende soorten in eiken vloeren. Zo heb je een onbehandelde variant en een massief variant. De eerste optie spreekt als het ware voor zich. Ze zijn niet geolied, gewaxt of hebben een andere behandeling ondervonden. Hierdoor kunnen deze vloeren naar wens worden behandeld. Een vloer die hoe je het wendt of keert dus bij jou zal passen.

Massief eiken vloeren

Het kan natuurlijk ook zijn dat je in de loop der jaren veel krassen op je vloer krijgt. Dat is natuurlijk geen mooi gezicht. En, meteen een nieuwe vloer erin leggen is ook niet meteen de meest gewenste oplossing. Gelukkig kunnen massief eiken vloeren vaker geschuurd worden. Zo heb je in de loop der jaren toch het gevoel dat er een nieuwe vloer in het huis ligt.

Visgraat vloeren

De visgraat vloeren zijn terug van weggeweest. Elke ruimte krijgt een ruim en uniek karakter door dit patroon en materiaal. Dit zorgt er meteen ook voor dat het letterlijk en figuurlijk warmte creëert. Daarnaast kan deze vloer met gemak over een andere vloer heen worden gelegd.

Parketvloeren

Kun je tussen alle verschillende soorten alsnog geen keuze maken? Geen zorgen, dan is de optie parketvloeren een geweldige oplossing. Het is namelijk een algemene naam voor de verschillende houtsoorten die als houten vloeren kunnen bestaan. Het biedt hiermee ook een mooie gelegenheid om het in verschillende ruimtes te gebruiken, bijvoorbeeld in de badkamer of keuken.

Naast al deze verschillende soorten, is er natuurlijk nog verschil in werking, kleur, afmeting etc. Tal van keuzes waarbij gespecialiseerd advies meer dan belangrijk is. Neem daarom vooral altijd contact op voor professioneel advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor de aankomende tijd in je fijne, warme en sfeervolle plekje.

Plaats een reactie