Woonkamer trends van 2022

Net als bij kleding verandert ook elk jaar het interieur mee met zijn tijd. In dit artikel nemen we je mee in the do’s en dont’s op het gebied van wonen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

De elementen

In ons interieur gaan we voor warme beige kleuren. Beige kleuren zorgen namelijk voor rust en brengen warmte in je interieur. Het gebruik van beige tinten voor de muren of meubels zorgt ervoor dat je het met kleurrijke accessoires kunt aanvullen zonder dat het niet gelijk chaotisch aanvoelt.  Daarnaast kun je de stijl van 2022 omschrijven als retro en urban jaren ‘90. De vormen die we veel zien zijn ronde en zachte vormen, maar ook grafische vormen kunnen straks niet ontbreken.

Duurzaam

Ook bij wonen staat duurzaamheid centraal en gelukkig worden bedrijven hier ook bewust van en gaan er mee aan de haal in hun assortiment. Denk hierbij aan meubels die gemaakt zijn van recycled materialen in de vorm van glas, hout en metaal. Maar ook de kringloop en vintagewinkels kunnen hier niet ontbreken en deze winkels weten veel consumenten nu te ontdekken. Wie goed zoekt, kan hier ook mooie vondsten vinden, die bijna niemand heeft en wat het weer uniek maakt. Wil je liever iets nieuws hebben? Dan heeft de Groot Wonen een brede collectie van meubels en biedt het verschillende stijlen aan.

De ruimte

Door corona zijn we hybride werken veel meer gaan waarderen, waardoor ons huis ook ons kantoor is geworden. Ondanks dat corona bijna voorbij is, wordt hybride werken nog wel de norm voor veel bedrijven. Dit vraagt natuurlijk om een multifunctionele functie van de ruimte die je in je huis hebt. Een omgeving waarin je kan werken, maar het ‘s avonds ook weer als je eigen huis voelt. Naast dat we genoeg ruimte hebben is het ook verstandig om planten in ons huis te plaatsen, wat niet alleen zorgt voor gezelligheid, maar ook voor meer zuurstof en waardoor we ons dus beter kunnen concentreren.

Bij de woontrends van 2022 moeten we gebruik maken van warme beige tinten en duurzame materialen. Hierbij kan een bezoekje aan de kringloop of vintage winkel niet worden overgeslagen, maar natuurlijk zijn er ook nog genoeg verschillende winkels in Nederland. Hierdoor zit er vast een meubelzaak bij jou in de buurt, die duurzame materialen verkoopt. Ook moeten we de ruimte multifunctioneel maken om wonen en werken goed te kunnen combineren.

Plaats een reactie