Zeg het met relatiegeschenken

Als ondernemer weet je hoe belangrijk relaties zijn. Niet alleen je zakelijke klanten, ook je werknemers vallen hieronder. Een onderneming staat of valt immers met de inzet en inbreng van jou en je collega’s. Om je waardering naar hen toe te uiten organiseer je daarom regelmatig een personeelsuitje en verwent hen af en toe met een extraatje. Ook een relatiegeschenk geven is een uitstekende manier om hen te bedanken. En datzelfde geldt voor je trouwe klantenkring. Een gepersonaliseerd cadeau met een bedrukking van je logo, bedrijfsnaam of reclameslogan wordt altijd gewaardeerd. Maar wanneer geef je relatiegeschenken weg en waarmee onderscheid je jezelf van anderen? We geven je hier graag de antwoorden.

Investeer in je relaties

Ook al zijn relatiegeschenken iets waar je in moet investeren; wanneer je het goed doet krijg je er zoveel voor terug. Een voorbeeld hiervan zijn bedrukte pennen. Een item dat we toch nog dagelijks gebruiken waardoor jouw bedrukking altijd goed opvalt. Het herinnert bestaande relaties eraan dat ze snel weer zaken met je moeten doen. Anderen brengt het op het idee om van je diensten gebruik te gaan maken. En dat allemaal door een simpele pen met een opvallende bedrukking. Datzelfde geldt voor andere relatiegeschenken. Met een bedrukte koffiemok, een aansteker of een sleutelhanger spreek je jouw waardering uit naar je vaste of nieuwe relaties. Uiteindelijk levert het je meer op dan dat het je kost.

Wanneer relatiegeschenken geven?

Bij relatiegeschenken denk je natuurlijk meteen aan de feestdagen. In de maand december of tijdens de paasperiode worden de meeste relatiegeschenken weg gegeven. Maar ook tijdens andere periodes kun je dit doen. Vlak voor het ingaan van de zomervakantie bijvoorbeeld. Geef bedrukte strandballen weg of een bedrukte zonnebril. Een mooie manier om relaties een prettige vakantie te wensen. Ook tijdens beurzen, festivals of sportevenementen kun je jouw bedrijf extra promoten door giveaways uit te delen.

Reclame tijdens warm of koud weer

Tijdens een zonnige dag komt een pet of cap goed van pas. Door een bedrukking met je bedrijfslogo op de pet maak je op een subtiele manier reclame voor je onderneming. Maar ook tijdens koudere dagen kun je goede promotie maken. Met mutsen bijvoorbeeld of laat truien bedrukken. Een geliefd item dat veel gedragen zal worden door je relaties. Of laat sweaters bedrukken die je collega’s dragen tijdens hun werkzaamheden. Voor ieder seizoen zijn er wel bijpassende relatiegeschenken te verkrijgen.

Leuke en bruikbare gadgets

Bruikbare gadgets zijn tegenwoordig immens populair als relatiegeschenk. Een USB-stick, powerbank of bluetoothspeaker komt altijd wel van pas. Ook een telefoonhouder, selfiestick of een virtual reality bril leent zich goed voor een bedrukking. Heb je hele sportieve relaties? Denk dan eens aan het bedrukken van bidons, sporttassen of sporthanddoeken. Houd jezelf wel van het goede leven en wil je jouw relaties daarvan laten meegenieten? Geef ze een goede fles wijn met een gepersonaliseerde kurkentrekker. Maar waarmee je jouw relaties ook verrast: je zegt het met relatiegeschenken.

Plaats een reactie