Zijn jouw tuinmeubelen klaar voor de winter? Dit kun je doen!

De koude en natte dagen zijn al meer regel dan uitzondering en dat hebben we gemerkt! Het is dan ook het juiste moment om je tuinmeubelen klaar te gaan maken voor de winter. Dit allemaal zodat ze er volgend jaar weer keurig bijstaan. Maar wat houdt dat in, je tuin(meubelen) winterklaar maken en wat kun je daar allemaal voor doen? Wij helpen je op weg.

Allereerst: zorg dat je tuinmeubelen bedekt staan

Om je tuinset, tuinstoelen, loungesets etcetera te beschermen is het uiteraard het allerbest om ze weg te zetten in je schuur! (als je deze hebt). Zo blijven ze het best beschermd tegen extreme weersinvloeden. Opbergruimte is vooral van belang voor houten tuinmeubelen: zo voorkom je schimmel of aantasting door insecten zoals houtworm.

Een beschermhoes voor je spullen

Mocht het in jouw tuin aan ruimte ontbreken en kun je nergens heen met je uitrusting? Dan kun je ze bedekken met een beschermhoes voor tuinmeubelen. Wel raden we hierbij aan dat je, wanneer het mooi weer is, de beschermhoes er zo nu en dan afhaalt. Zo laat je je tuinset en andere meubels ademen. Doe je dit niet, dan bestaat de kans op schimmel. Ook kun je de beschermhoes gelijk schoonmaken en deze er opnieuw overheen leggen. Dit geldt ook weer voornamelijk voor meubels van (teak)hout. 

Haal je tuinmeubelen van het gras af

Veel mensen zitten tijdens de zomer heerlijk op het gras, en dat begrijpen wij maar al te goed. Maar ga je je tuin winterklaar maken? Haal je meubels dan van het gazon af en zet het op een verhard stuk. Hiermee voorkom je onder andere groenaanslag op je tuinmeubelen. Wanneer je je gazon leeg laat blijft het ook zijn mooie kleur behouden en komen er geen vlekken op. Haal daarom ook blaadjes weg die op het gras liggen!

Kussens opbergen!

Zorg er hoe dan ook voor dat je je kussens opbergt in een droge ruimte. Heb je geen schuur? Probeer dan ruimte te maken binnenshuis. Vochtige ruimtes zijn niet goed voor tuinkussens, want door vocht kan er schimmel ontstaan en ook vlekken die je er niet meer uit krijgt. 

 

Uiteraard hangt het winterklaar maken van je tuinmeubelen heel erg af van het materiaal waarvan de spullen zijn. Zo is bekend dat hout meer aandacht vergt dan bijvoorbeeld kunststof. Laat je daarom altijd goed informeren over het materiaal en wat de beste bescherming daarvoor biedt. Bij Fonteyn staan ze 6 dagen per week voor je klaar in de grootste showroom van Europa, om je te voorzien van het beste advies. 

Plaats een reactie