Zo creëer je meer sfeer in een woning met weinig lichtinval

Heb je een woning met maar weinig lichtinval? Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor zowel meer licht als meer sfeer in de woning. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor droogbloemen in huis en diverse andere opties. Wij zochten uit wat een aanwinst kan zijn als je slechts weinig lichtinval in huis hebt. Lees snel verder en ga meteen aan de slag met onze tips.

Zet droogbloemen in huis
Droogbloemen van bijvoorbeeld Flowerfeast in jouw huis zetten, zorgt meteen voor meer sfeer. Droogbloemen zijn een echte interieurtrend. Niet alleen zorgen ze voor veel sfeer. Ze behoeven ook weinig onderhoud. Er zijn diverse manieren om deze mooie bloemen toe te passen in jouw interieur. Zet ze in een prachtige vaas op de eettafel, hang ze aan de muur als wanddecoratie of gebruik ze als guirlande voor een wandplankje of op de schouw. Je kunt ervoor kiezen zelf bloemen te laten drogen, maar ook een prachtig kant en klaar boeket kopen.

Kies voor de juiste lampen in de woonkamer
Meer sfeer en meer licht in je woning creëer je onder andere door de juiste lampen in de woonkamer te plaatsen. Plaats functionele verlichting, zoals hanglampen of spotjes en denk ook goed na over sfeerverlichting in je huis. Plaats een mooie vloerlamp naast een kast, plaats een gaaf wandlampje boven de bank en zet een tafellamp op je tv meubel. Zo maak je je woonkamer nog gezelliger. Kies altijd voor warme verlichting.

Ga voor lichte kleuren in huis
Om meer daglicht in je woning te krijgen, is er ook een hele simpele stap. Zo kun je door te kiezen voor lichte kleuren op de muur en meubilair in lichte kleuren al snel een lichter ogende woning krijgen. Dit komt doordat lichte kleuren het daglicht weerkaatsen, waardoor je woning niet meer zo donker oogt.

Laat glazen deuren plaatsen
Een goede manier om meer licht in huis te krijgen, is door het plaatsen van glazen deuren. Zo kun je een glasloze deur die naar de woonkamer leidt vervangen door een deur met transparant glas. Niet alleen komt er zo meer licht binnen. Je woning zal ook een stuk ruimtelijker ogen. Mocht dit je iewat te ver gaan, dan kun je ook kiezen voor deuren met melkglas.

Maak gebruik van onze tips, zodat je straks een stuk meer licht in je woning hebt.

Plaats een reactie