Zo stel je het beste kerstpakket samen

Het samenstellen van het ideale kerstpakket is voor de werkgever doorgaans een hele opgave. Toch hoeft het zo moeilijk echter nog niet te zijn, want de gemiddelde werknemer is veel sneller tevreden dan menig werkgever in eerste instantie zou denken. Daarnaast zijn er vandaag de dag diverse opties die het samenstellen van het ideale kerstpakket vereenvoudigen, waardoor het zo ingewikkeld niet meer hoeft te zijn.

Het samenstellen van het ideale kerstpakket wordt door de werkgever doorgaans als een hele opgave ervaren, omdat ‘ideaal’ een vrij relatief begrip is. Waar werknemer nummer een staat te springen om een kerstpakket dat gevuld is met lekkernijen die tijdens de feestdagen genuttigd kunnen worden, wordt werknemer nummer twee een stuk gelukkiger van producten die wat meer tijdloos zijn, en die dus langer meegaan. Je zou het haast niet denken, maar er zijn gelukkig ook producten die het eigenlijk áltijd wel goed doen. Zó stel je de ideale kerstpakketten samen.

Van alles wat

Een risico dat je neemt wanneer je, bijvoorbeeld, voor een themapakket kiest, is dat de hoeveelheid producten vaak wel uitgebreid is, maar dat de diversiteit van de producten beperkt blijft, omdat deze thema-gebonden zijn. Mede hierom kan het slim zijn om zelf een pakket samen te stellen, waarin je van alles wat doet. Doseren kun je immers leren, en zo voorkom je dat er niéts in de doos zit wat door de werknemer gewaardeerd zal worden, en zit je dus altijd goed.

Een cadeaubon

Ook een cadeaubon doet het, in principe, altijd goed. Niet alleen omdat de cadeaubon door de werknemer zelf verzilverd dient te worden en de werknemer zijn of haar kerstcadeau dus zelf in handen heeft, maar ook omdat er diverse cadeaubonnen op de markt zijn gebracht, waarbij de werknemer zelf kan kiezen binnen welke productcategorie en/of winkelketen hij of zij, zijn of haar cadeaubon wenst te verzilveren. Naast het feit dat een cadeaubon, in tegenstelling tot het kerstpakket dat bestaat uit allerlei verschillende producten, doorgaans langer meegaat, wordt een cadeaubon steeds vaker als hét ideale kerstpakket beschouwd.

Luxe themapakket

Naast een kerstpakket waarin goed gedoseerd is wat de inhoud betreft en een cadeaubon die door de werknemer zelf uitgekozen kan worden, doet ook een themapakket het vaak toch goed, mits deze wat het thema betreft aansluit op de interesses van de werknemer in kwestie. Neem een product of pakket, plak er het woord ‘luxe’ voor, en de werknemer is vaak al door het dolle heen.

 

Plaats een reactie