5 goede redenen om een nep tattoo aan te schaffen

Het kan een groot dilemma zijn: het zetten van een permanente tattoo. Die keuze maak je niet zomaar en er moet goed over worden nagedacht. Een tattoo is immers voor altijd. Ben jij er nog niet helemaal uit of je een permanente of juist een tijdelijke en neppe tattoo wil laten zetten? In deze blog lees je vijf redenen waarom je voor een nep tattoo zou moeten kiezen. De uiteindelijke keuze maak jij uiteraard helemaal zelf.

Er is geen sprake van naalden en pijn

Ben je bang voor naalden die de inkt in de huid plaatsen? Dan moet je zeker niet aan een permanente tatoeage beginnen. In sommige gevallen neemt het zetten van een echte tatoeage uren in beslag. Bovendien kan het, afhankelijk van de persoonlijke pijngrens, best zeer doen. Daar zal je met een nep tattoo absoluut geen last van hebben.

Het verwijderen van een nep tattoo: eenvoudig en snel!

Daarnaast is het verwijderen van een nep tattoo zeer eenvoudig. Hier hoef je slechts een paar benodigdheden voor in huis te halen (mocht je dat nog niet hebben): een paar watjes en een potje aceton. Na een paar keer wrijven op de huid is de tattoo alweer weg. Dit kan nog een reden zijn om te kiezen voor een nep tattoo. Met een permanente tattoo werkt dit net even wat anders. Wanneer een echte tatoeage namelijk moet worden weggehaald, dan gaan hier een aantal behoorlijk pijnlijke en prijzige laserbehandelingen aan vooraf.

Gezondheidsrisico’s

De laatste tijd komt een permanente tattoo steeds vaker negatief in het nieuws. Het zetten van een permanente tattoo is niet geheel zonder risico. Het zou slecht zijn voor de gezondheid. De kleurstoffen (de inkt die in het lichaam wordt aangebracht) kunnen schadelijke en synthetische kleurstoffen bevatten, bijvoorbeeld conserveermiddelen of zware metalen. Het kan voorkomen dat er stoffen uit deze middelen vrijkomen. Die stoffen zijn kankerverwekkend. Het is aan jou of je deze gezondheidsrisico’s wil nemen. Bij een neppe tattoo is er geen sprake van schadelijke stoffen.

Naar eigen wens en smaak ontwerpen

De neppe tattoo kun je ook geheel naar eigen wens en smaak ontwerpen. Deze tattoo kan daarna vervolgens op een plek op het lichaam worden geplaatst. Dit kun je ook helemaal zelf doen! Het is niet nodig om langs een speciale tattooshop te gaan. Heb je nog niet zoveel inspiratie? Denk dan aan een tattoo op de schouder, op de (onder)arm, of bijvoorbeeld op de enkel. Of kies voor een neppe hand tattoo. Dit zijn de meest populaire plekken voor het plaatsen van een tatoeage.

Het kostenplaatje

Daarnaast kun je kijken naar het kostenplaatje wanneer er nog twijfels bestaan over het laten zetten van een permanente tatoeage of een tijdelijke en neppe tatoeage. Daar valt namelijk veel over te zeggen. Een echte tattoo is een behoorlijk duit in de buidel. Afhankelijk van de grootte en het kleurgebruik kunnen de kosten hiervan behoorlijk oplopen. Indien er dus niet zoveel geld beschikbaar is, dan is de aanschaf van een nep tattoo een verstandig besluit. Een tijdelijke tattoo kost (in vergelijking met een echte) niet veel. Uiteraard hangt dit ook weer af van het formaat van de gekozen tattoo.

Ben jij er al uit welk type tatoeage je voorkeur naar uit gaat?

Plaats een reactie